Aden Körfezi'nde bir İngiliz gemisi vuruldu

26 Ocak 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Aden Körfezi'nde bir İngiliz petrol tankerinin hedef alındığını söyledi.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, bu akşam yaptığı açıklamada, Aden Körfezi'nde bir İngiliz petrol tankerine füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Füzelerin hedefi vurarak yangına yol açtığını bildiren Seri şunları söyledi: "İsrail gemilerine veya Filistin limanlarına giden gemilere yönelik operasyonlarımız, İsrail saldırıları durana ve Gazze'ye gıda ulaşana kadar devam edecek.”

Yahya Seri ayrıca, Yemen'in, Filistin milletiyle fiili dayanışmasını göstermek için meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerekli her türlü askeri tedbiri alacağını da vurguladı.

İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi (UKMTO), birkaç saat önce yaptığı açıklamada, Yemen'in güneyinde yer alan Aden şehrinin güneybatı kıyısından 60 mil açıkta bir olayın meydana geldiğini duyurdu.

Haberi doğrulayan İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey de patlamanın Bab el-Mendeb Boğazı yakınında meydana geldiğini söyledi.

Yahya Seri perşembe günü de bir açıklama yapmış ve Yemen ordusunun Aden Körfezi ve Bab el-Mendeb Boğazı'nda bir dizi ABD destroyeri ve savaş gemisiyle çatıştığını söylemişti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, bu açıklamasında bir dizi balistik füzenin doğrudan Amerikan savaş gemisine isabet ettiğini ve iki Amerikan ticari gemisinin de geri dönmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Çatışmanın 2 saat sürdüğünü belirten Yahya Seri, Gazze’deki işgal bitene ve abluka kaldırılana kadar İsrail gemilerinin işgal altındaki Filistin limanlarına hareketini engelleyeceklerini vurgulamıştı.