Netanyahu: Protestolar Hamas'ın işine geliyor

28 Ocak 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılması için düzenlenen protestoların 'Hamas'ın işine geldiğini' öne sürdü.

YDH - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde tutulan esirlerin serbest bırakılması talebiyle düzenlenen mitinglerin 'haklı olmakla birlikte sürece yardımcı olmadıklarını' ve yalnızca Filistin direnişinin 'ekmeğine yağ sürdüğünü' iddia etti.

Netanyahu, bugün düzenlediği basın toplantısında, esirlerin bir an önce serbest bırakılması talebiyle devam eden gösterilerle ilgili soruya yanıt verdi.

Protestoların 'bir faydasının olmadığını' savunan Netanyahu, "Kimsenin beni zorlamasına lüzum yok. Bugün de dahil olmak üzere, bu basın toplantısına başlamadan önce sürekli bunun üzerinde çalışıyorum. Bunun bir faydası yok, ancak bu eylemleri düzenleyenlerin duygularını kontrol edememelerini anlıyorum. Fakat tekrar ediyorum, bunun bir faydası yok, zorlanmaya ihtiyacımız yok ve bunu tüm sorumluluğumla söylüyorum," dedi.

Başbakan, "Bu sadece Hamas'ın taleplerini güçlendiriyor ve bizi hepimizin peşinde olduğu görevden uzaklaştırıyor," ifadelerini kullandı.

Ayrıca Netanyahu, 1972 yılında Belçika'dan İsrail'e giden Sabena Havayollarına ait bir uçakta Filistinli direnişçiler tarafından kaçırılan rehinelerin kurtarılması için düzenlenen operasyonda kendisinin de yaralandığını, ağabeyi Yonatan'ın ise 1976 yılında Uganda'daki Entebbe havaalanında benzer bir operasyon sırasında öldürüldüğünü hatırlattı.