Yemen ordusu ABD gemisini hedef aldı

29 Ocak 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Yemen donanmasının dün gece bir Amerikan gemisine saldırı düzenlediğini duyurdu.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, son dönemde ABD ve İngiltere'nin Yemen topraklarına yönelik saldırılarına tepki olarak, bu ülkenin ordusunun ABD donanmasına ait bir gemiyi hedef aldığını duyurdu.

Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen donanmasının Aden Körfezi'nde Amerikan donanmasına ait "Lewis B Puller" isimli gemiyi Aden Körfezi'nde gemisavar füzesiyle hedef aldıklarını bildirdi.

Açıklamaya göre bu saldırı, Filistin halkına destek amacıyla ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına yanıt olarak uygun bir deniz füzesi kullanılarak gerçekleştirildi.

Yahya Seri, Yemen ordusu tarafından hedef alınan ABD donanma gemisinin misyonları arasında, Yemen'e yönelik saldırıda yer alan ABD güçlerine lojistik destek olduğunu da kaydetti.

Açıklamada ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, işgal altındaki Filistin'e giden İsrail gemilerine karşı operasyonlarını sürdüreceği belirtildi.

Yemen ordusu, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının artmasının ardından, işgal altındaki Filistin'e gidecek hiçbir İsrail gemisinin Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı'ndan geçmesine izin vermeyeceğini bildirmişti.

ABD, Yemen ordusunun İsrail gemilerine yönelik operasyonlarının yoğunlaşmasının ardından Yemen Silahlı Kuvvetleri’ne karşı koymak için bir koalisyon kurmuştu.