ABD, İsrail'e silah sevkiyatını yavaşlatabilir

29 Ocak 2024

NBC News televizyonu, Biden yönetiminin işgal rejimine Gazze'deki saldırıların ölçeğini azaltması için silah teslimatını yavaşlatabileceğini ya da askıya alabileceğini öne sürdü.

NBC News televizyonuna konuşan ABD'li ismi belirtilmeyen bir yetkili, Başkan Joe Biden yönetiminin İsrail'i Gazze Şeridi'ndeki saldırıların ölçeğini azaltmaya ikna etmek için rejime silah teslimatını yavaşlatabileceğini ya da askıya alabileceğini bildirdi.

Henüz bu konuda nihai bir karar alınmadığını kaydeden yetkili, Washington yönetiminin işgal rejimine insani yardım koridorları açması ve Gazze Şeridi'ndeki sivil nüfusa daha fazla yardım sağlaması konusunda baskı yapmayı planladığını dile getirdi.

Kanalın haberinde söz konusu tedbirin, ABD'nin İsrail'i Gazze'deki taktiklerini değiştirmeye ve sivil kayıpları en aza indirmek için çaba göstermeye ikna etmekte haftalarca başarısız olmasının ardından değerlendirilmeye başladığı kaydedildi.

Kaynaklara göre tedariki kesilebilecek silahlar arasında JDAM hassas güdüm kitine sahip mühimmat ve 155 milimetrelik top mermileri de bulunuyor.