Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (29 Ocak)

30 Ocak 2024

Filistin Direnişi, Tel Aviv'e art arda roket saldırısı düzenledi.

YDH- Tel Aviv ve çevresini füzelerle vuran Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta İsrail ordusuna ait bir zırhlı D9 buldozerini de hedef aldı.

Mücahid Tugayları, Gazze'nin kuzeybatısındaki İsrail askeri mevzilerini roketlerle vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, İsrail mevzilerine büyük ölçekli ikili roket ve havan saldırısı da dahil olmak üzere çok sayıda kara operasyonu gerçekleştirdi.

Kudüs Tugayları, Gazze Şehri'nin kuzeybatısında İsrail askerleri tarafından kurulan ana lojistik destek kampını büyük kalibreli havan mermileri ve Bedir 1 füzeleri ile vurdu. Burası, İsrail güçleri tarafından zırhlı ve askeri araçların bakım ve onarımının yanı sıra yakıt da dahil olmak üzere temel ihtiyaçlar için bir depolama noktası olarak kullanılıyordu.

Grup ayrıca savaşçılarının Han Yunus'ta İsrail işgal güçleriyle çatışmaya girdiğini de duyurdu. Ayrıca Han Yunus'un batısındaki bir binada konumlanan İsrailli bir keskin nişancı ekibi tanksavar güdümlü füzeyle vuruldu.

Kudüs Tugayları savaşçıları aynı bölgede patlayıcı madde düzeneği kurarak bir İsrail tankını hedef aldı ve saldırı sonucunda tank tamamen imha edildi.

Hayfa'daki hava üssü yakınlarında düzenlenen araçla ezme eyleminde bir İsrail askeri öldü.

Yemen ordusu, Yemen'e yönelik saldırılara katılan ABD güçlerine lojistik destek sağlayan, ABD Donanması'na ait Lewis B. Puller gemisini Aden Körfezi'nde gemisavar füzesiyle hedef aldıklarını duyurdu.

Irak İslami Direnişi, bir bildiri yayınlayarak, işgal altındaki Filistin'de bulunan bir İsrail askeri hedefine saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Birket Rişa-e sitesini Burkan füzeleriyle hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Hadeb Yarun sitesini Burkan füzeleriyle hedef alıp doğrudan vuran Hizbullah, İsrail’in 91. Celil Tümeni’nin komuta karargahı olan Branit kışlasını da Burkan füzeleriyle vurdu.

Operasyonlarını gün içinde yoğunlaştıran Hizbullah Cel el-Alem bölgesinde İsrail askerlerinin topluluğunu Felak füzesiyle hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Mitat Kışlası civarında İsrail düşman askerlerinin bir topluluğunu füzelerle hedef aldı.

Metulla bölgesini uygun silahlarla vuran Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Hunin Kalesi'ndeki İsrail askerlerinin toplanma yerini de füzelerle hedef alarak doğrudan vurdu.