İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir: Gazze'de en iyi çözüm tehcir

30 Ocak 2024

İsrail'in ırkçı Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir, Gazzelilerin çevre ülkelere tehcir edilmesinin 'en doğru çözüm' olduğunu iddia etti.

YDH - İsrail'in ırkçı Ulusal Güvenlik Bakanı ve Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinin lideri Itamar Ben-Gvir, Filistinli nüfusun Gazze'den 'gönüllü göçünün' teşvik edilmesi ve ardından bölgede yerleşim ve askeri üslerin inşa edilmesinin savaş sonrası için en doğru seçenek olduğunu savundu.

Ben-Gvir, partisinin Knesset'teki (parlamento) toplantısında yaptığı konuşmada, 28 Ocak'ta Kudüs'te düzenlenen ve yerleşim faaliyetlerinin yenilenmesini destekleyenlerin katıldığı forumu yorumladı ve muhaliflerinin eleştirilerini 'ikiyüzlülük festivali' olarak nitelendirdi.

Ben-Gvir, "Bize ahlak dersi vermenize gerek yok, biz bir çözüm öneriyoruz, en doğru, rasyonel, ahlaki, gerçek bir çözüm. Utanacak halimiz yok, bu çözümü her seferinde tekrarlayacağız: (Filistinlilerin Gazze'den) gönüllü göçünü teşvik etmek, şu an yapılması gereken şeydir," ifadelerini kullandı.

Ayrıca dünya kamuoyuna, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) fon sağlamak yerine, Filistinlilerin Gazze'den 'gönüllü göçünü' kolaylaştırmak için para aktarma çağrısında bulunan Ben-Gvir, şöyle devam etti:

"Tüm dünya ülkelerine UNRWA'ya para vermek yerine, kendi rızalarıyla Gazze'den başka ülkelere, daha iyi bir yaşam sürecekleri diğer güvenli ülkelere göç etmek isteyen Gazzelilere parasal yardımda bulunmalarını öneriyorum."