Irak Nuceba Hareketi: Caydırıcılık dengesi direnişin elinde

30 Ocak 2024

Caydırıcılık dengesinin direnişin elinde olduğunu söyleyen Irak Nuceba Hareketi, ABD’nin bölgeden bir an önce ayrılması gerektiğini bildirdi.

YDH- Irak Nuceba Hareketi yazılı bir açıklamada bulunarak, direnişin değişikliklerden veya tehditlerden korkmadığını söyledi.

Nuceba’nın açıklamasında, “Direniş, değişikliklerden veya tehditlerden korkmayan, sabit ve yerleşik bir inançtır. Caydırıcılık dengesi işgalcinin tehditleriyle alay eden direniş savaşçılarının elinde. Amerikan kuvvetlerinin yarından önce, bugün bölgeyi terk etmesi gerekiyor” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“ABD, bölgemizi, bunak başkanının sefil askerlerinin Suriye topraklarında mı yoksa Ürdün topraklarında mı olduğunu bilmediği noktaya kadar küçümsemektedir.

Bu, Washington'un pervasızlığını, egemenliklerine saygı göstermeden ülkeler arasında dolaştığını, kibri ve sömürgeciliğiyle tüm toprakları ihlal ettiğini, bu ülkelerin ve halkların mallarını çalmaya yol açtığını gösteriyor.

Ufalanan, kibirli bir Amerika bizi amacımızdan caydıramayacak.

Paralı askerleri ve askerleri topraklarımızı terk edecek ve onlara aşağılanma, yoksulluk ve ölüm farz kılınmıştır. İşgalcinin kampları ve kışlaları bizim ne söylediğimizi ve ne yaptığımızı biliyor, çünkü daha önce üzerlerine füzelerimizden lav yağdırdık ve onlar da istemedikleri şeyleri tattılar. İşgalci yarından önce bugün dersini almalı ve buradan ayrılmalı, zira geçen her gün bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir."

Geçtiğimiz cumartesi günü açıklama yapan Nuceba Hareketi, Gazze Şeridi'ndeki insanlara yönelik Amerikan-İsrail saldırganlığına yanıt olarak bölgedeki askeri operasyonlarına devam edeceğini duyurmuştu.

Nuceba, direnişin ABD’nin bölgedeki varlığının tüm biçimlerine ilişkin entegre bir vizyona sahip olduğunu kaydederek, Irak'ın bağımsızlığı ve Amerikan tahakkümünden kurtuluşu konusunda net bir vizyona sahip olduğunu bildirmişti.