Yemen'den AB ülkelerine uyarı

30 Ocak 2024

AB ülkelerine seslenen Sana hükümeti üyesi, ABD’nin sadece kendi çıkarlarını düşündüğünü ve eğer onunla birlikte hareket ederlerse zarar göreceklerini vurguladı.

YDH- Sana hükümeti Müzakere Heyeti Üyesi Abdulmelik el-Ecri yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'de Amerika ile birlikte hareket etmenin Avrupa Birliği ülkelerinin çıkarına olmadığını söyledi.

Yemen’deki Sana hükümetinin üst düzey isimlerinden Abdulmelik el-Ecri, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'den geçen ve büyük çoğunluğu gıda ve tarım ürünleri olan Avrupa ihracatının, Ümit Burnu'ndan geçmek için uygun olmadığını kaydetti.

Sana hükümetinin bu ihracatı hedef alma niyetinde olmadığını vurgulayan el-Ecri, AB ülkelerine seslenerek, “Amerikan ihracatının çoğu, Atlantik Okyanusu’ndan geçtiği için, ABD, sizin çıkarlarınızın zarar görmesini umursamıyor. Yemen'e karşı herhangi bir saldırganlıkta Amerika ile birlikte yer alırsanız zarar görecek olan sizin çıkarlarınız olur” dedi.

Herhangi bir tırmanışın krize çözüm getirmeyeceğini ve Yemen'in Filistin'i desteklemekten alıkoyamayacağını kaydeden el-Ecri, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmanın herkesin çıkarına olduğunu vurguladı.