Beyt Lahiya okulunda korkunç katliam

31 Ocak 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir okuldan çekilmesinin ardından yayınlanan görüntüler, işgalin yeni korkunç suçunu ortaya çıkardı.

YDH- El-Cezire'nin bildirdiğine göre, "İsrail askerleri Beyt Lahiya'daki Halife bin Zayed okulundan ayrıldıktan sonra plastik torbalara sarılmış ve toprağın altına gömülmüş yaklaşık 30 kişinin cesedi bulundu.

Bazı medya kaynakları da bu cesetlerin, elleri ve gözleri bağlı olarak infaz edilen, siyah fermuarlı plastik torbalara sarılarak kuma gömülen yaklaşık 30 kişiye ait olduğunu bildirdi.

Bu katliam, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın geçtiğimiz cuma günü Güney Afrika'nın sunduğu dilekçeye yanıt olarak bir karar çıkarması ve İsrail'in tüm çabasını Gazze'deki soykırımı durdurmaya harcaması ve doğrudan müdahaleden kaçınması gerektiğini duyurmasından hemen sonra geldi.

Uzmanlar, bu suçun İsrail rejiminin Beyt Lahiya'da işlediği ilk suç olmadığının altını çiziyorlar. Yaklaşık iki ay önce İsrail askerleri buradaki bir Birleşmiş Milletler okulundan onlarca Filistinliyi kaçırdıktan sonra kıyafetlerini çıkarıp bazılarını infaz etmiş bazılarını ise bir askeri üsse götürmüştü.

İsrail askerlerinin Beyt Lahiya'daki Halife bin Zayed okulundan çekilmesinin ardından tekrar okula dönen Filistinli mülteciler, okulu temizlerken bahçede plastik poşetlere sarılı onlarca ceset buldular.  Buradakilerden biri, en az 30 cesedin bulunduğunu ancak çürüme nedeniyle kimliklerinin belirlenemediğini söyledi.