Yemen, Amerikan destroyerini vurdu

31 Ocak 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, bir ABD destroyerini vurduklarını duyurdu.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bir açıklama yaparak, "Kızıldeniz'de Amerikan destroyeri USS Gravely'i çok sayıda füzeyle hedef aldık" dedi.

 “Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde ülkemize yönelik saldırıya katılan Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinin hedefimiz olduğunu tekrar ediyoruz.” diyen Yahya Seri açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Ateşkes sağlanana ve Gazze'ye yiyecek ve ilaç girene kadar operasyonlarımız devam edecek.”

Yemen ordusu, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından Filistin halkına tam destek verdiğini açıklamış ve Gazze'ye yönelik saldırılar devam ettiği sürece hiçbir İsrail gemisinin ve işgal altındaki Filistin'e giden gemilerin Kızıldeniz'den ve Bab el-Mendeb Boğazı'ndan geçmesine izin verilmeyeceğinde duyurmuştu.

Yemen'in Kızıldeniz'deki deniz operasyonlarının artmasının ardından, ABD bir koalisyon kurarak Yemen'in batı ve kuzeybatısındaki bölgelere defalarca saldırı düzenledi.

Koalisyonun Yemen'e yönelik son saldırısı ise ABD ve İngiltere'nin Hudeyde vilayetindeki bir bölgeye gerçekleştirdiği hava saldırısıydı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bu son saldırıya Aden Denizi'nde bir İngiliz gemisini vurarak yanıt vermişti.

Güdümlü füze destroyeri USS Gravely 12 Ocak 2024’te Yemen’e yönelik saldırıya katılmıştı.