ABD Kongre üyesi: Onlar masum Filistinli siviller değil

01 Şubat 2024

ABD’de Cumhuriyetçilerin Kongre Üyesi Brian Mast, Gazze'de İsrail güçleri tarafından katledilen bebeklerle ilgili bir soruya şok edici bir yanıt verdi.

YDH- Edinilen bilgilere göre, solcu aktivist grup Code Pink'in üyeleri, salı günü Kongre koridorlarında ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Brian Mast'la karşı karşıya geldi.

Grubun üyeleri, İsrail'in, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu’na yanıt olarak Gazze'deki savaşına verdiği koşulsuz destekten dolayı Mast’i "merhametsiz" olmakla suçladı.

Cond Pink grubunun Youtube ve Twitter hesaplarından yayımladığı bir video paylaşımında, solcu bir aktivistin Kongre koridorunda karşılaştığı Brian Mast’a “Sen merhametsizsin. Ne kadar merhametsiz olduğunun farkında mısın?” diye çıkıştığı görülüyor.

Mast’a yaklaşan başka bir Cond Pink üyesi, “Gazze'deki ölü ve ölmekte olan bebeklerin görüntülerini görüp görmediğini” sordu.

Temsilciler Meclisi Mast’ın bu soruya karşılık “Bunlar masum Filistinli siviller değil” yanıtını verdiği görülüyor.

Cond Pink üyesi aktivist, Mast’ın yanıtı karşısında şaşkınlığını “Bebekler mi masum değil?” ifadesi ile dile getirdi.

Mast, “Peki açlıktan ölen yarım milyon insan ne olacak?” sorusu ile kendisine yaklaşan bir diğer aktiviste, Gazze halkının bölgeden çıkması tavsiyesinde bulundu.

Mast ayrıca Kongre koridorundaki tartışmada bir aktivistin “Gazze’de daha çok alt yapıyı yıktılar” söylemine, “Yıkılması gereken daha fazla alt yapı var” ifadesi ile karşılık verdi.

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 25.000'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, bunların yaklaşık yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor.