Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (1 Şubat)

01 Şubat 2024

Lübnan'dan Metulla’ya 3, sınır bölgesindeki Margaliot’a ise bir füze fırlatıldı.

YDH- Aksa Şehitleri Tugayları, Bureyc kampının doğusundaki ileri eksenlerde makineli tüfek ve RPG roketleriyle düşman askerleri ve araçlarına karşı şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahidin Tugayları, İsrail askeri komuta merkezini ve Ra'im yerleşimindeki uçak pistini çok sayıda roketle imha etti.

Fetih İntifada'nın askeri kanadı Fırtına Güçleri ez-Zeytun mahallesine bağlı ileri eksende İsrail asker ve araçlarının bulunduğu bir mevzii havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları, Gazze şehrinin batısındaki Sanayi Meydanı'ndaki bir apartmanda konuşlanmış bir grup İsrail askerini TPG roketiyle hedef aldı.

Han Yunus'un batı ve güneybatısındaki ilerleme eksenlerinde İsrail askerleri ve araçlarına karşı makineli tüfekler ve uygun silahlarla şiddetli çatışmalar yürüttü.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin batısındaki bir eve barikat kuran bir grup İsrail askerini, güçlendirilmiş TBG roketiyle hedef alarak onları ölü ve yaralı bırakmayı başardı.

Han Yunus şehrinin batısında bir D9 askeri buldozerini Tandom roketiyle hedef alan Kassam Tugayları, "Kissufim" askeri sahasının yakınındaki İsrail ordusu mevzilerini havan toplarıyla bombaladı.

Ayrıca, İsrailli bir subayı keskin nişancı atışıyla vurdu! Çok sayıda zırhlı aracı da “Yasin” roketiyle imha etti!

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Radar sahasındaki casusluk ekipmanlarını uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Kiryat Şmona yerleşim yerinde sirenlerin çalmasının ardından patlamalar duyuldu.

Irak Direnişi, ABD'nin Suriye'de el-Ömer petrol sahasındaki üssü, üç İHA ile hedef aldı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerika’ya ait Cole adlı bir de ticari gemiyi çok sayıda deniz füzesiyle vurduklarını açıkladı.