Abdulmelik el-Husi: ABD ve İngiltere kendi başlarını belaya soktu

02 Şubat 2024

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Gazze'deki acı ve zulmün ABD, İsrail ve destekçilerinin başına gelecek bir lanet olduğunu söyledi.

YDH- Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, ABD ve İngiltere’nin İsrail gemilerinin güvenliğini sağlamak için Kızıldeniz’e gelerek kendi başlarını belaya soktuklarını söyledi.

El-Mesire televizyonunda yayınlanan konuşmasında Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, ABD ve İngiltere’nin kendi gemilerini koruyamadıkları halde İsrail gemilerini korumalarının imkansız olduğunu belirtti.

İsrail’in Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb boğazından gemilerinin geçeceği ümidinden vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Husi, Gazze'deki acı ve zulmün ABD, İsrail ve destekçilerinin başına gelecek bir lanet olduğunu söyledi.

Londra ve Washington, Tel Aviv'i desteklemek amacıyla Yemen ordusunun İsrail rejimiyle ilişkili gemilere yönelik operasyonuna tepki gösterdiğini söyleyen Ensarullah lideri, “İşgal altındaki topraklara giden tüm gemileri hedef almaya son derece hazırız. Amerika ve İngiltere yalnızca kendi başlarını belaya soktu” ifadesini kullandı.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, “Amerika gücünü göstermek istedi, ama İngiltere ile birlikte ağır bir yenilgiye uğradı ve gemilerini bile emniyete alamadılar” dedi.

El-Husi, “Amerika'nın, Yemen ordusunun Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı gemilere saldırmasını önlemek amacıyla arabuluculuk yapmak üzere Çin'den yardım istemesi, Amerika ve İngiltere'nin misyonlarında başarısız olduklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Çin’in ABD’nin kendisine yönelik Tayvan ve diğer konularda ne kadar komplo kurduğunu bildiğini ve ABD planlarına hizmet edecek adım atmayacağını kaydeden Husi, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarında ilan ettikleri başarıları sağlamadıklarını belirtti.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerine hiçbir zarar vermediğini kaydeden Husi, saldırıların, Yemen’in silah gücünü ve askeri kapasitesini arttırmasına neden olduğunu bildirdi.

Yemen’de halk nezdinde gönüllü askeri eğitim alanlarının sayısının arttığını kaydeden Husi, Gazze’ye yönelik halk desteğinin ve mitinglerin devam etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Yemen’de her cuma günü milyonların meydanlara çıkıp Filistin’e destek sloganları atmasının, ABD ve İngiltere’nin planlarını boşa çıkardığını söyleyen Husi, Yemen halkının gösterilerinin, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin askeri eylemlerine destek niteliğinde olduğunu ifade etti.

Kassam Tugayları’nın bu hafta Tel Aviv’e füze saldırısı yapmasının çok önemli bir başarı olduğunu söyleyen Ensarullah Hareketi lideri, Lübnan ve Irak’taki direniş cephelerinin de eylemlerinin öneminin altını çizdi. Husi, “Hizbullah’ın Lübnan sınırında her gün şehitler verdiğini” bildirerek, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin’e destek için silahlı operasyonlarının, Gazze’ye yönelik saldırı ve abluka sonlana kadar devam edeceğini belirtti.

Ensarullah Hareketi lideri, ABD’nin Birleşmiş Milletler Filistinlilere Yardım Ajansı UNRWA’ya yardımların sonlandırmasına ilişkin baskılarının, ABD’nin kirli yüzünü gösterdiğini ifade etti.