Eski CENTCOM Komutanı McKenzie: İsrail'in Gazze saldırısı başarısız oldu

05 Şubat 2024

Eski ABD Merkez Kuvvetler McKenzie, İsrail'n Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının belirlenen hedeflere ulaşmakta başarısız olduğunu belirtti.

YDH - Eski ABD Merkez Kuvvetler (CENTOM) Komutanı Kenneth McKenzie, İsrail'in Filistin direnişine karşı yürüttüğü saldırıların başarısız olduğu yorumunu yaptı.

CBS televizyonuna mülakat veren McKenzie, "Elde edilen başarılar son derece sınırlı. Bence Gazze'ye girdiklerinde kendilerine Hamas'ın siyasi kademesini ve askeri liderliğini ortadan kaldırma hedefi koydular. Bugüne kadar her iki konuda da başarısız oldular," ifadelerini kullandı.

Ancak Mackenzie askeri harekatın doğrusal olmadığını ve sahadaki durumun aniden değişebileceğini de sözlerine ekledi.

Kendi bakış açısına göre en önemli konunun savaş sonrası planları olduğunu kaydeden McKenzie, şöyle devam etti:

"Askeri bir harekâta başladığınızda sonuca dair bir fikriniz olması gerekir, zira yaptığınız her şey bu hedefe ulaşma kabiliyetinizi azaltır ya da arttırır. Bunun iki devletli bir çözüm olması gerektiğini söyleyebilirim."

Ayrıca eski yetkili, Gazze'deki durumun çözümünün bölgedeki Arap ülkelerinin yardımını gerektirebileceğini ve İsrail'in bölgeyi işgal etmesinin tüm sonuçlar arasında en az arzu edilen olacağını dile getirdi.