Gallant: Hamas’ın yarısını yok ettik

06 Şubat 2024

İsrail rejimi Savunma Bakanı Yoav Gallant Hamas’ın silahlı kanadının yarısından fazlasını öldürdüklerini veya yaraladıklarını söyledi.

YHD- Ynetnews sitesinde yer alan habere göre, İsrail rejimi Savunma Bakanı Yoav Gallant bir televizyon programında Hamas’ın Gazze’deki askeri yapılanmasını çökerttiklerini ve askeri kanadın yarısından fazlasını öldürdüklerini veya yaraladıklarını söyledi.

Bir kara harekatının çok farklı koşulları olduğunu ifade eden Gallant, İsrail rejimi ordusunun Gazze’deki hedeflerine ulaştığını, Gazze’deki İslamcı örgütlerin saldırı kapasitelerinin büyük zarar gördüğünü ileri sürdü.

Gallant, Yahya Sinvar’ın artık Hamas’ın başındaki bir lider değil, kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir terörist haline geldiğini ve artık Hamas’ı koordine edemediğini,  bununla birlikte İsrail rejimi ordusunun Sinvar’ın peşini bırakmayacağını sözlerine ekledi.

Gallant’ın sözleri saha gerçekliği ile örtüşmüyor

Gallant’ın iddialarına rağmen, bölgeyi takip eden uzmanlar Hamas ve birlikte hareket ettiği diğer direniş örgütlerinin çatışmaların yoğunluğunu düşürdüklerine dair bir emarenin bulunmadığını ve Gazze’den işgal altındaki Filistin’e yönelik füze atışlarının devam ettiğini söylüyor.

Hamas ve diğer Filistinli örgütler Gazze içinde gerçekleştirdikleri askeri operasyonları günlük olarak rapor edip yayınlıyor. Bu raporlar video kayıtları ve fotoğraflarla destekleniyor.

Öte yandan, Lübnan Hizbullahı da İsrail rejimi hedeflerine yönelik saldırılarında anlık görüntü aktarımı yapan kameralarla donatılmış füzeler kullanarak işgal topraklarındaki yerleşimcilere hükümetlerinin kendilerine doğruyu söylemediğine dair kanıtlar gösteriyor.

7 Ekim 2023 günü gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu’ndan bu yana Gazze'nin tüm altyapısını ağır bombardımanlarla yok eden İsrail rejiminin öldürdüğü Filistinli sivillerin sayısı 30 bine yaklaşırken, İsrail rejimi kayıplarının büyük bir kısmını gizlemeye devam ediyor.