Arjantin, İsrail elçiliğini Kudüs'e taşıyacak

07 Şubat 2024

Resmi ziyaret için İsrail'e gelen yeni Arjantin Devlet Başkanı Milei, ülkesinin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı.

YDH - İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye ülkesinin İsrail'deki diplomatik misyonunun Kudüs'e taşıma kararı için teşekkür etti.

Katz, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Arjantin liderini havaalanında karşılarken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, "Arjantin Devlet Başkanı Milei, İsrail'deki Arjantin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararınız için teşekkür ederiz," notunu düştü.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada da Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 'kararı memnuniyetle karşıladığı' belirtildi.

Netanyahu'nun 'Milei ile seçildikten sonra bu konuyu görüştüğü ve devlet başkanının büyükelçiliği taşıma sözünü tutmasını memnuniyetle karşıladığı' belirtilen açıklamada, Netanyahu'nun Milei ile bir araya geleceği ve 'iki ülke arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi konusunu görüşeceği' kaydedildi.

Birkaç gündür resmi ziyareti için İsrail'de bulunan Milei, seçim kampanyası döneminde de İsrail taraftarı söylemleriyle öne çıkmıştı.