Rice: Arap ülkeleri Irak konusunda yardıma hazır

12 Ocak 2006

SAAF-ABD Dışişleri Condoleezza Rice, Ürdün, Mısır ve Körfez İşbirliği örgütü üyesi Arap

SAAF-ABD Dışişleri Condoleezza Rice, Ürdün, Mısır ve Körfez İşbirliği örgütü üyesi Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmeden sonra Arap ülkelerinin Irak konusunda yardımcı olmaya istekli olduklarını belirtti.

 

Fransız Haber Ajansının bildirdiğine göre ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD’ye yakın bazı Arap ülkelerinin artan şiddet olaylarıyla mücadele konusunda Irak hükümetini desteklemeye hazır olduklarını söylediklerini belirtti.

 

Körfez İşbirliği Örgütüne bağlı Arap ülkeleriyle Ürdün ve Mısır’ın dışişleri bakanlarıyla Ürdün’ün “Bahru’l Meyyit” bölgesinde bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın Irak konusuyla İsrail’le Filistin arasında yeniden başlatılması düşünülen barış sürecini değerlendirdiği bildiriliyor.

 

Görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rice, “Toplantıya katılan ülkeler, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye destek verme konusunda istekliler” diye konuştu.

 

Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri Körfez İşbirliği Örgütü’nün Arap üyelerini oluşturuyor.

 

Rice, ayrıca bu toplantıda bu desteğin ne şekilde olabileceği konusunu görüşmek üzere diplomatların en kısa sürede yeni bir toplantı yapmasının kararlaştırıldığını belirtti.