Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (7 Şubat)

07 Şubat 2024

İngiliz rejimine ait deniz ticareti kurumu tarafından yapılan açıklamada Aden Körfezi’ne 50 mil mesafede bir güvenlik olayı yaşandığı bildirildi.

YDH- Kudüs Tugayları, Bureyc kampının semalarında istihbarat görevi yapan bir İsrail quadcopter İHA’sını düşürüp kontrolünü ele geçirdi.

Han Yunus'un batısında, ‘Hayat Okulu’ yakınındaki el-Havuz civarındaki bir daireye saklanan 7 askerden oluşan İsrail gücünü “TBG” roketiyle hedef alarak tüm üyelerini öldürdüklerini doğruladılar.

Ayrıca, Han Yunus'un batısındaki el-Emel Mahallesi civarında bir askeri buldozeri RPG roketiyle hedef alan Kudüs Tugayları, içindekileri öldürdü.

Kudüs Tugayları ve el-Aksa Şehitleri Tugayları/el-Amudi Tugayı ortak operasyonla, Gazze'nin batısındaki ileri eksende İsrail askerlerinin toplandığı bölgeleri bombaladı.

Kassam Tugayları, Gazze şehrinin batısındaki el-Camiat bölgesinde İsrailli bir subayı keskin nişancı atışıyla vurdu.

Gazze şehrinin batısındaki el-Ketibe bölgesine giren İsrail kuvvetleri topluluğunu havan toplarıyla imha etti.

Gazze şehrinin batısında bir Merkava tankını ve D9 askeri buldozerini el-Yasin 105 roketleriyle hedef aldı.

Gazze şehrindeki es-Sabra Mahallesi’nin batısında bir Merkava 4 tankını Tandom roketiyle hedef aldı.

Kassam Mücahidleri ve Kudüs Tugayları, Han Yunus şehrinin batısındaki "C Blok" bölgesindeki bir evin içinde konuşlanan 10 askerden oluşan özel bir İsrail kuvvetini 2 anti personel roketiyle hedef almayı başardı ve makineli tüfeklerle çatıştı, üyelerini öldürdü ve yaraladı.

Mücahit Tugayları, Gazze'de bir Merkava tankını vurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, işgal altındaki Şeb’a Çiftlikleri'ndeki Zibdin bölgesindeki İsrail askeri topluluğunu ve bölgenin çevresini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Ramya sahasındaki teknik ekipmanı uygun silahları kullanarak hedef aldı ve onları doğrudan vurdu.

Hırbet Ma'ar üssünü “Felak-1” füzesiyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.