Lübnan müftüsünden Sinyore’ye destek Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
12 Ocak 2006 · 01:00

Lübnan müftüsünden Sinyore’ye destek

SAAF-Lübnan Sünni Müftüsü Muhammed Reşid Kabbani, Sinyore hükümetini istifaya zorlamak

SAAF-Lübnan Sünni Müftüsü Muhammed Reşid Kabbani, Sinyore hükümetini istifaya zorlamak için gösteri düzenlemenin tehlikeli olduğunu belirtti.

 

Başbakan Fuad Sinyore ile bugün bir görüşme yapan Kabbani, Sinyore hükümetinin meşruiyetini ve itibarını Lübnan Meclisi’nden aldığını belirterek “biz hükümete güveniyoruz” dedi.

 

Hükümete karşı gösterilen tepkilerin, gösteriler yoluyla değil demokratik yollarla ve anayasal kurumlar aracılığıyla ortaya konması gerektiğini söyleyen Kabbani, gösterilerin ülke güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ifade etti.

 

Müftü Kabbani hükümeti gösterilerle düşürmeye davet etmenin gerçekte fitne ve fesat yaratmaya davet etmek olduğunu söyleyerek bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 22.09.2026 11:24 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/1832/lubnan-muftusunden-sinyore-ye-destek