İsrail rejimi UNRWA'ya vergi indirimini kaldırıyor

08 Şubat 2024

İsrailli ırkçı Maliya Bakanı Smotrich, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı için geçerli olan vergi muafiyetlerinin iptal edilmesi talimatını verdi.

YDH - İsrail'in ırkçı ve aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) tanınan vergi muafiyetlerinin iptal edilmesi talimatını verdi.

Devlet radyosu Kan'ın haberine göre ilgili karar, onay için İsrail Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi ve prosedürün tamamlanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor

UNRWA, halihazırda bir dizi malın ithalatında KDV ve gümrük vergilerinin yanı sıra yakıt alımlarında özel tüketim vergilerinden muafiyet hakkına sahip.

Smotrich, sosyal paylaşım ağı X'teki (eski adıyla Twitter) hesabında yaptığı yorumda, "İsrail devleti teröristlere yardım edenlere vergi indirimi sağlamayacak," dedi.

Jerusalem Post gazetesi ise, kararın önümüzdeki günlerde yürürlüğe girebileceği bilgisini paylaştı.

Daha önce aralarında Britanya, Almanya, Kanada ve ABD'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, Hamas ile ilişkisi olduğu iddiasıyla UNRWA'ya sağlanan fonların askıya alındığını duyurmuştu.