Mahmud Abbas Hamas’la görüşmeleri bitirdi

12 Şubat 2006

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, ulusal birlik hükümeti kurma konusunda Hamas’la yaptıkları görüşmeleri bitirme

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, ulusal birlik hükümeti kurma konusunda Hamas’la yaptıkları görüşmeleri bitirme kararı aldıklarını açıkladı.

 

Bugün Filistin Kurtuluş Örgütü İcra Komitesi toplantısından sonra açıklamada bulunan Mahmud Abbas, Hamas’la yürütülen müzakerelere son verme kararı aldıklarını belirtti.

 

Mahmud Abbas, Ramallah’taki bürosunda yapılan toplantıda Hamas’la görüşmelerin başarısızlığa uğramasından sonra değerlendirilecek seçeneklerin ele alındığını belirtti.

 

FKÖ İcra Komitesi üyelerinden Yaser Abdurrabbih, Filistin Özerk Yönetimi Mahmud Abbas’ın “Ben, müzakerelerin artık çıkmaza girmiş olmasından emin olduğum için Hamas’la müzakerelere son verme kararı aldım. Hamas’ın da ulusal birlik hükümeti kurmaya niyeti yok. Müzakereler için yeni bir yetkili atamayacağım” dediğini nakletti.

 

Filistinli yetkili, toplantıda erken seçimlere veya referanduma gidilmesi yahut mevcut hükümetin lağvedilmesi gibi seçenekler üzerinde durulduğunu belirtti.

 

Baş müzakereci Saib Arakat ise FKÖ İcra Komitesi toplantısı sonunda yaptığı açıklamada müzakerelerin kesilmesi konusunda Hamas’ı suçlayarak Mahmud Abbas’ın yakında çok önemli açıklamalarda bulunacağını ve Hamas’la müzakerelere niçin son verildiği konusunda ayrıntılı bilgiler vereceğini belirtti.

 

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ile görüşmüş ve Rice, Abbas’la görüşmesi sırasında Hamas’la kurulacak bir ulusal birlik hükümetine karşı olduğunu belirtmişti.