FHKC’den Biden’a Hamas tepkisi

09 Şubat 2024

Filistinli Marksist Leninist direniş örgütü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze ile ilgili son açıklamasına tepki gösterdi.

YDH- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, (FHKC) resmi Telegram kanalından yaptığı açıklamada Amerikan Başkanı Biden’ın İsrail saldırılarıyla ilgili açıklamasını "küstah ve kaçamak" olarak niteledi. 

Joe Biden, “İsrail'in Hamas saldırısına tepkisi abartılı ve sınırları aşmıştır” demişti. 

Açıklamada “Amerikan yönetimi şu ana kadar ateşkese destek vermemiş, işgalcilerin Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik katliamlarına göz yummuş, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) saldırganlığın durdurulmasına yönelik kararları boşa çıkarmıştır” ifadeleri yer aldı.

FHKC, Amerika’yı İsrail rejimine silah vererek Filistin halkına karşı imha savaşı sürdürmekle suçladı. Biden yönetiminin seçimler sebebiyle bazı insani meseleleri istismar etmeye çalıştığını ifade etti.

Açıklamada “Amerikan kamuoyu, Gazze Şeridi'nde savaşın durdurulması ve Siyonist varlığa verdiği desteği durdurması çağrılarına yanıt vermeyen Biden yönetiminin eylemlerine olan güvenini kaybetmeye başladı. Amerikan yönetiminin halkımıza karşı yürüttüğü Siyonist imha savaşında tam ortaklığı tartışmasız bir konudur” denildi.

Amerikan Başkanı Joe Biden, ABD'den silah alan hükümetlerin uluslararası yasalara uygunluk konusunda yazılı garanti vermesini gerektiren bir mutabakat anlaşması şartı getirdikleri söylemişti.

Gazze hükümetinin açıkladığı verilere göre; şu ana kadar Gazze Şeridi’ne toplamda 66 bin ton bomba atıldı. Bunların çoğu, Amerika tarafından tedarik edilmişti. 

7 Ekim’den bu yana devam eden soykırım saldırılarında Gazze halkının toplam can kaybının, 12 binden fazlası çocuk olmak üzere 27.947; yaralı sayısının da 67.459 olduğu bildiriliyor.

Öte yandan Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 7 binden fazla Filistinlinin de enkaz altında bulunduğu ifade ediliyor. 

Gazze’de İsrail saldırıları sonucu 124 gazeteci ile 340 sağlık personelinin de hayatını kaybettiği bildiriliyor.