İsrail askerleri silah çalıp karaborsada satıyor

12 Şubat 2024

İsrail basını, yedek askerlerin çaldıkları silahları karaborsada sattıklarını açıkladı.

YDH- İsrail’in İbranice yayın yapan ‘Calcalist’ adlı internet sitesinin rejimin yedek askerlerinin kendi ordularından silah çalarak bunları karaborsada sattıklarına ilişkin haberi Arap medyasında haber oldu.

Arap televizyon kanalı, İsrail medyasına dayandırdığı haberinde şu ifadelere yer verdi: 

“Son olarak ortaya çıkan skandal, İsrail ordusunun Gazze savaşının yönetiminde istihbarat ve lojistik açıdan da başarısız olduğunu gösteriyor.

İşgalci İsrail ordusu, kendisini dünyanın en ahlaklı ordusu diye niteliyor. Ancak askerleri silah çalıyor ve bunları karaborsada satıyor.

İsrail basını, ordunun silah depolarından askeri teçhizat çalındığına ve çalınanların karaborsada satıldığını ilk kez ifşa etmiyor. 

Fakat bu defa İsrail’in ‘Calcalist’ haber sitesi, çok geniş kapsamlı bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre İsrail ordusundaki yedek askerler, para için kendi silahlarını ve savaş ekipmanlarını satmaya başladı.

Onların sattığı silahları diğer askerler satın alıyor; çünkü işgalci rejimin ordusu onların ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

‘Calcalist’ haberinde şöyle diyor: İsrail ordusunun yedek askerleri, Facebook, Telegram ve İsrail’in ‘Yatu’adlı web sitesinde onlarca ilan yayımladı. Bu ilanlarda plastik kasklardan tutun dürbünlere ve silahlara kadar çok çeşitli savaş ekipmanları düşük fiuyatla satışa sunuluyor.  

Calcalist sitesi nihayetinde şu sonuca ulaşıyor: Bu ilanların fazlalığı İsrail ordusunun Hamas ve Hizbullah ile savaşa gönderdiği yedek askerleri karşısındaki görevlerini nasıl ihmal ettiğine ilişkin acı gerçekleri ortaya koyuyor.”