Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (13 Şubat)

13 Şubat 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde bubi tuzaklı bir evin havaya uçurulması sonucu bir tabur komutanı, bir bölük komutan yardımcısı ve bir askerin öldürüldüğünü duyurdu.

YDH- Mücahid Tugayları, bu sabah “Nativ Haasara” yerleşim yerini roket salvosu ile bombaladı.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan el-Kebira bölgesinde, 7 askerden oluşan İsrail piyade gücüyle sıfır mesafeden çatışarak, onları öldürdü ve yaraladı.

Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan el-Kebira bölgesindeki bir evin içinde barikat kuran 5 askerden oluşan İsrail gücüne karşı anti-personel cihazını patlatmayı başardı.

Gazze şehrindeki ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusunda, istihbarat misyonunda bulunan düşmanın Skylark keşif İHA’sını ele geçirmeyi başardı.

Han Yunus şehrinin kuzeyindeki el-Kerara bölgesinde bir İsrail ordusuna ait asker taşıyıcısını Yasin 105 roketiyle hedef aldı. Kurtarma gücünün onları kurtarmak için gelmesinin hemen ardından ikinci bir asker taşıyıcısı da başka bir roketle hedef alındı.

Han Yunus şehrinin kuzeyindeki el-Kerara bölgesindeki İsrail piyade askerlerine bubi tuzaklı 3 tünel patlattı, İsrail askerleri öldürüldü ve yaralandı.

Han Yunus şehrinin kuzeyindeki es-Setar bölgesinde, İsrail ordu piyade birliklerinin daha önce bubi tuzağına düşürüldüğü bir evin bombalandığını, üyelerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını doğruladı.

Ulusal Direniş Tugayları, Han Yunus cephesinde işgalci güçlerle ağır makineli tüfekler, patlayıcılar, anti-personel ve anti-zırh füzeleri ve el bombaları kullanarak çatışmaya girdi. Çatışmalarda İsrail güçleri arasında ölü ve yaralı olduğu doğrulandı.

Han Yunus şehrinin batısındaki Nasır Hastanesi ekseninde de İsrail ordusuna ait bir araçta patlayıcı cihaz patlattı, doğrudan zırh karşıtı roket ateşledi.

Ulusal Direniş Tugayları füze birimleri, Mücahidin Tugayları ile birlikte, güneydeki "Gazze kuşağı"ndaki İsrail yerleşimlerine bir dizi roket ateşi açtı, onları tam isabetle vurarak içlerinde yangın çıkmasına neden oldu.

Kudüs Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında İsrail askerlerinin bir topluluğunu havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus'un kuzeyinde İsrail askerleri ve araçlarıyla makineli tüfeklerle şiddetli çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı el-Amudi Tugayı ve Kudüs Tugayları mücahidleri, Han Yunus'un merkezinde İsrail ordusunun komuta ve kontrol noktasını ağır havan toplarıyla bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Hunin kalesinde düşman askerlerinin bir topluluğunu füzelerle hedef aldı ve kale tam isabetle vuruldu.

Hadeb Yarin sahasındaki casus ekipmanlarını uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu. ‏

Kiryat Şmona'daki İsrail polis binasını uygun silahlarla hedef alarak onu tam isabetle vurdu. ‏

Mitat kışlasında İsrail düşman askerlerinin toplandığı bir alanı uygun silahlarla hedef aldı ve işgal askerlerinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

İsrail’e ait Skylark insansız hava aracının kontrolünü ele geçirdi. Teknik açıdan iyi durumdaydı.

el-Merc sahasında İsrail düşman askerlerinin bir topluluğunu füzelerle hedef aldı ve tam isabet sağladı.

Şeb’a Çiftlikleri'nde yer alan Ruvaysat el-Alem bölgesini füzelerle hedef aldı ve doğrudan isabetle vurdu.

Zabdin kışlasının karargâhını füze silahlarıyla hedefledi ve doğrudan isabet sağladı.