İslami Cihat: Gazze halkı tehcir edilmek isteniyor

14 Şubat 2024

İslami Cihat Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, Amerika ve İsrail rejiminin Gazze halkını tehcir etmeye çalıştığını açıkladı.

YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonuna demeç veren İslami Cihat Genel Sekreteri Muhammed el-Hindi, İsrail rejiminin muhtemel Refah saldırısı konusunda açıklamalarda bulundu.

İsrail rejiminin Refah kentine saldırısının vahim sonuçlar doğuracağını belirten Muhammed el-Hindi, İsrail rejiminin Gazze’nin güneyindekilerin kuzeye gelmesini istemediğini söyledi.

Amerika, Katar, Mısır ve İsrail rejimi temsilcilerinin Kahire’de yaptıkları toplantıya da değinen İslami Cihat yetkilisi, bu toplantının da daha önce Paris’te yapılan toplantının bir benzeri olduğunu söyledi.

Muhammed el-Hindi, “Siyonist rejim temsilcisinin bu görüşmeye katılması, sadece İsrailli esirlerin ailelerinin öfkesini yatıştırmaya yönelikti. Toplantıdaki görüş farklılıkları devam ediyor. İsrailliler, ateşkesin süresinin bir ay veya daha az olmasını istiyor ve kalıcı ateşkes ve mültecilerin geri dönüşü konularında da hiçbir garanti de vermiyor” dedi.

İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nin güneyindeki mültecilerin kuzeye geçmesini istemediğini belirten Muhammed el-Hindi, “Amerikan Başkanı Joe Biden’ın mültecilerle ilgili olarak insani koridor konusundaki söyledikleri onları Sina çölüne tehcir etmek hedefine yöneliktir” dedi.

İslami Cihat Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi ayrıca İsrail rejiminin Refah sınır kapısına da hakim olmak istediğini söyledi.