Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (21 Şubat)

21 Şubat 2024

Direniş kaynakları, Gazze şehrinin güneyindeki ez-Zeytun Mahallesi’nin güney bölgelerinde İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalar yaşandığını ve anti-zırh silahlarıyla İsrail tanklarının hedef alındığını açıkladı.

YDH- Mücahid Tugayları, ez-Zeytun Mahallesi ekseninde İsrail kuvvetleriyle uygun silahlarla şiddetli çatışmalara girdi ve tam isabetle vurdu. Doğrulanmış kayıplar verdirdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Han Yunus'ta iki zırhlı aracı, zırh delici roketlerle, 7 zırhlı aracı da RPG'lerle vurdu.

ez-Zeytun Mahallesi’nin ileri ekseninde İsrail güçleriyle çeşitli silahlarla şiddetli çatışmalara girdi ve kayıplar verdirdi.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Nasır Selahaddin Tugayları ile düzenledikleri ortak operasyonda da bir zırhlı aracı varil bombasıyla havaya uçurdu. İçindekilerin tamamının öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları, Han Yunus'ta bazı zırhlı araçları RPG ile vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı Nidal el-Amudi Taburu, bir İsrail askerini keskin nişancı atışıyla vurdu.

Bir aracı önce Asif bombasıyla, ardından RPG ile vurdu. İsrail ordusuna ait mevzilere kısa menzilli roketler ve havan toplarıyla saldırılar düzenledi.

Kudüs Tugayları, Gazze şehrinin güneydoğusundaki ez-Zeytun Mahallesi’nde "Sakıb" varil bombalarının bulunduğu alana konumlanan İsrail ordusuna ait iki askeri aracı imha etti.

Gazze'nin ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyindeki İsrail ordusu mevzilerini havan toplarıyla bombaladı.

Gazze şehrinin güneydoğusundaki ez-Zeytun Mahallesi’nin ortasında İsrail asker ve araçlarından oluşan topluluğu 60 kalibrelik havan toplarıyla vurdu.

Kudüs Tugayları, Kassam Tugayları ile düzenledikleri ortak bir operasyonla, ez-Zeytun Mahallesi’ne giren İsrail askerlerinden bir topluluğu havan topları salvosuyla vurdu. İsrail uçaklarının, ölü ve yaralıları hedef alınan bölgeden tahliye ettiği tespit edildi.

Kudüs Tugayları, Nasır Selahaddin Tugayları ile birlikte Cebaliye'nin doğusundaki Doğu Mezarlığı'nın arkasındaki İsrail araç ve askerlerinden oluşan bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Kassam Tugayları, Gazze şehrinin ez-Zeytun Mahallesi’nde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle hedef alarak tam isabetle vurdu.

Gazze şehrinin ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyinde bir Merkava-4 tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze şehrinin ez-Zeytun Mahallesi güneyinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi, konuşlandıkları yerleri havanlarla imha etti. Araçlarını Yasin 105 roketleri ve Şavaz bombalarıyla havaya uçurdu. İsrail ordusunun ölü ve yaralılarını tahliye ettiği görüldü.

Han Yunus şehrinin batısındaki el-Emel Mahallesi’nde bir evin içinde barikat kuran bir grup İsrail askerini güçlendirilmiş TBG roketiyle hedef almayı başardı. Üç askerin öldürüldüğünü ve bir helikopterin onları kuzeye tahliye etmek için indiğini doğruladı.

Han Yunus şehrinin el-Emel Mahallesi’nin batısında İsrail ordusuna ait bir asker taşıyıcısını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Han Yunus şehrinin batısındaki el-Havuz bölgesinde, iki evin içinde barikat kuran iki grup İsrail askerini, güçlendirilmiş TBG roketleriyle hedef aldı ve öldürüp yaraladı.

Cundullah/eş-Şarkıyye Taburu adlı bir direniş grubu, dün gece Cenin'de işgal ordusuna ait bir aracı patlayıcıyla havaya uçurduğu sahneleri yayınladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Evin Menachem yerleşimindeki İsrail askerlerinin mevzisini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Şomira yerleşimindeki İsrail’in askeri mevzisini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Avivim yerleşim yerindeki İsrail askerlerinin konumlandığı iki binayı uygun silahlarla tam isabetle vurdu.

el-Merc sahası civarında İsrail askerlerinin bir topluluğunu füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftlikleri'nde yer alan Ruvaysat el-Alem bölgesini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftliklerinde yer alan Zebdin bölgesini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Zar’it kışlasını uygun silahlarla hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Metulla kolonisinde konuşlanan İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Metulla kolonisinde konuşlanan İsrail askerlerini bugün ikinci defa hedef aldı ve bir mevzisini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Hadab Yarin bölgesini iki Burkan füzesiyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.