Filistin direnişi: Müzakerelerin ilerlediğine dair iddialar yalan

23 Şubat 2024

Filistin direniş liderliğinden bir kaynak, İsrail rejimi ile direniş arasında müzakerelerin ilerlediğine ilişkin tüm söylentilerin yalan olduğunu açıkladı.

YDH- El-Meyadin haber ajansına konuşan bir direniş kaynağı, Gazze’de ateşkes konusunda İsrail ile müzakerelerin ilerlediği hakkında ortaya atılan tüm söylentilerin yalan olduğunu açıkladı.  

Kaynağa göre, Hamas ateşkes, yerinden edilmiş Gazzelilerin geri dönüşü, tutukluların serbest bırakılması ve işgal birliklerinin Gazze'den tamamen çekilmesi konularında uygun çözümler sundu. Ancak İsrail rejiminin, Hamas’ın önerilerini reddettiği bildirildi.

Bu arada direniş hareketi Hamas bu sabah yaptığı açıklamada, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye liderliğindeki heyetin birkaç gün süren Mısır ziyaretini tamamladığını duyurdu.

Heniyye liderliğindeki direniş heyeti, geçtiğimiz günlerde Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Abbas Kamil ve yardımcılarıyla bir araya gelmişti.

Hamas’tan yapılan açıklamaya göre, bu toplantıda, Gazze Şeridi'ndeki son durum, İsrail saldırganlığının durdurulması, mültecilerin geri dönüşü, yardımların girişi ve barınma konuları ele alındı.

Hamas heyetinin ayrıca, esir takası dosyasını ve İsrail'in ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya sınırlı erişime ilişkin planını ele aldığı belirtildi.