Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakan Amerikalı asker hayatını kaybetti

26 Şubat 2024

Amerikan ordusunda görevli bir asker Washington'daki İsrail elçiliği önünde 'Özgür Filistin' diye bağırarak kendini ateşe verdi.

YDH- Yediot Aharonot gazetesine göre, Gazze'deki savaşı protesto etmek amacıyla Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakan Aaron Bushnell adlı ABD ordu mensubu hayatını kaybetti. 

Dünyanın birçok ülkesindeki İsrail büyükelçillikleri Gazze'deki savaşa karşı devam eden protestoların hedefi oluyor.  Protestolar, İsrail rejiminin Gazze'de doğrudan hastaneleri ve sivilleri hedef almasının ardından başladı. 

Haberde Gazze'deki İsrail soykırımını protesto etmek için kendini yakan Amerikan askeri Bushnell'in yangın söndürüldükten sonra gizli servis görevlileri tarafından yerel bir hastaneye götürüldüğü bildirildi. 

New York Times'a göre, askeri kıyafetler giyen adam, internet üzerinden canlı yayımladığı videoda "Bu soykırımın daha fazla suç ortağı olmayacağım" dedi.

Times'ın haberine göre, Aaron Bushnell üzerine akaryakıt döktükten sonra kendini ateşe verdi ve "Özgür Filistin" diye bağırdı.

Olay yerel polis ve Amerikan gizli servisi tarafından soruşturuluyor. 

Bushnell'in kendini yakma girişiminden önce medya organlarına bir mesaj göndererek Filistin soykırımını protesto ettiğini ifade ettiği öne sürülüyor. Haberler Bushnell'in niyetini belirten bir video hazırladığını söylüyor.

Olayın Twitch üzerinden canlı yayınlandığı ancak videonun daha sonra kaldırıldığı söyleniyor. 

Aralık ayı başında  da Filistin bayrağı taşıyan bir gösterici de ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentindeki İsrail Konsolosluğu önünde kendini yakmıştı. Olayla ilgili haberlerde göstericinin ciddi şekilde yaralandığı ve olaya müdahale etmeye çalışan bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtilmişti.