İsmail Heniye kapıları kapattı

27 Şubat 2024

İsmail Heniye, İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki ateşkes müzakerelerinin gidişatına yanıt vermekte geciktiğini kaydederek, buna kapının açık olmayacağını belirtti.

YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki ateşkes müzakerelerinin gidişatına yanıt vermekte geciktiğini kaydederek, buna kapının açık olmayacağını belirtti.

Dün Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed al-Sani ile görüşen Heniye, "Hamas arabulucu kardeşlerin çabalarına karşılık verdi, saldırganlığın durdurulmasına yönelik müzakerelerin gidişatını kabul etti ve büyük bir ciddiyet ve esneklik gösterdi" dedi.

“Siyonist düşmanın oyalandığını” söyleyen Heniye, “Hamas’ın hiçbir şekilde kabul etmeyeceği şey budur ve buna zaman da kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Heniye’nin Katar Emiri ile görüşmesinde, Filistin meselesine ilişkin gelişmeler değerlendirilirken, özellikle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıyı durdurmanın ve Filistin'in iç işlerini düzene koymanın yolları ele alındığı bildirildi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Heniye'nin, “İsrail’in çocuklara, kadınlara ve savunmasız sivillere yönelik işlediği katliamların durdurulması gerektiğini” vurguladığı belirtildi.

Heniye’nin İsrail’in Gazze halkına karşı yürüttüğü açlık savaşını ve bunun sonucunda ortaya çıkan benzeri görülmemiş insani felaketi ayrıntılı olarak anlattığı kaydedildi.

Özellikle Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail’in halka karşı yürüttüğü savaşa değinen Heniye şöyle devam etti: “İşgal, Filistin halkını özgürlüğün yanı sıra işgal ve kuşatmadan kurtulma özlemlerine ulaşmaktan mahrum bırakmak için acıyı kullanıyor. Açlık savaşının durdurulması en önemli konu ve bu başka hiçbir meseleyle ilişkilendirilmemeli. Düşmanın müzakereleri bu suça kılıf olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz."