Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (27 Şubat)

27 Şubat 2024

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki el-Feraa kampını basması sonucu Direniş güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşandı. FHKC'nın askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları silah ve EYP'lerle İsrail askerlerini hedef aldıklarını açıkladı.

Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze şehrinin doğusundaki ileri eksende İsrail ordusuna ait araçları havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus şehrinin ön saflarında İsrail askerleri ve onların askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve RPG roketleri kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları, Gazze şehrinin Zeytun mahallesinin güney ekseninde Merkava-4 işgal tankını Tandom roketiyle hedef alarak imha etti.

Kudüs Tugayları, Gazze'nin ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyindeki Devle Kavşağı çevresinde İsrail askeri aracını Sakib tipi yüksek patlayıcısıyla vurdu.

Han Yunus şehrinin el-Beled bölgesinde bir Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze'nin ez-Zeytun Mahallesi’nde İsrail ordusunun F16 ile attığı fakat patlamayan bombayla bir binada pusu kurdu ve işgalcilerin binaya girmesiyle binayı havaya uçurdu.

Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusundaki es-Sıkka Caddesi'nde İsrail askeri aracını Sakib tipi yüksek patlayıcısıyla vurdu.

Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’nin güneybatısındaki Ali Mescidi çevresinde toplanan İsrail askerlerini 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyindeki Devle Kavşağı civarında bir eve bu füze ile bubi tuzağı kurarak bir İsrail kuvvetini hassas bir pusuya düşürdü ve onları ölü ve yaralı bıraktı.

Keskin nişancı atışıyla Han Yunus'ta bir İsrail askerini vurmayı başardı.

Han Yunus'un doğusundaki Abasan el-Kebira kasabasında İsrail askerleri topluluğunu havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus'un batısındaki proje alanında makineli tüfekler kullanarak İsrail askerleri ve araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdi.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'na bağlı topçu birlikleri, Gazze şehrinin doğusuna giren İsrail güçlerini ve ez-Zeytun Mahallesi’ndeki savaş eksenini havan toplarıyla hedef aldı.

Kassam Tugayları, Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesin’in güneyine giren İsrail kuvvetleriyle sıfır mesafeden şiddetli çatışmalar yürüttü.

Han Yunus şehrinin el-Beled bölgesinde bir Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusundaki Mus’ab bin Umeyr Camii'nin kuzeyinde bir "D9" buldozerini Yasin-105 roketiyle hedef alarak ateşe verdi.

Gazze’nin ez-Zeytun Mahallesi’ndeki el-Musalbe bölgesi yakınlarında bir Merkava tankını Yasin 105 roketiyle imha etti.

Gazze’nin doğusundaki ez-Zeytun Mahallesi’ndeki Musalbe bölgesi civarına giren İsrail güçlerini havan toplarıyla imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Cebel Carmak'taki Meron Hava Kontrol Üssü'n büyük bir füze salvosu gerçekleştirdi.

İşgal altındaki Şeba Çiftlikleri'nde yer alan Ruvaysat el-Alem mevkiini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Şeba Çiftlikleri'nde yer alan Ramsa mevkiinde casusluk ekipmanını uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Tayhat Tepesi'nde İsrail askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

el-Merc bölgesini füzeyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Meron hava komuta, kontrol ve gözetleme üssünü bir dizi anti-zırh füzesiyle ikinci kez hedef aldı. Üsteki ekipmanın bir kısmı hasar görürken, teknik ve casusluk ekipmanı tamamen imha edildi.

Ca’tundaki 146. Tümen Komutanlığı karargahını, onlarca Katyuşa roketi ateşleyerek hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Akka yakınlarındaki Danon Berka sanayi bölgesini 16 kilometre derinlikte hedef aldı, birçok ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Lübnan'dan Meron Hava Üssü'ne 40 füze fırlatıldı.