Hizbullah’tan Arap Birliği planına ret

12 Haziran 2006

SAAF-Hizbullah’ın Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın Lübnan için getirdiği çözüm önerisine

SAAF-Hizbullah’ın Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın Lübnan için getirdiği çözüm önerisine karşı olduğu açıklandı.

 

Suudi Arabistan’da yayınlanan Ukaz gazetesinin Beyrut’taki bir siyasi kaynağa dayandırarak bildirdiğine göre Hizbullah, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’ye Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın planına karşı olduğunu söyledi.

 

Hizbullah’ın Nebih Berri’ye yaptığı açıklamada hükümet karşıtlarının bakanlıkların üçte birini oluşturduğu bir uzlaşma hükümeti kurulmadan her türlü plana ve öneriye karşı çıkacaklarını ifade ettiği bildiriliyor.

 

Ukaz gazetesine açıklamada bulunan Lübnanlı siyasi kaynak, Amr Musa’nın şubat ayında cumhurbaşkanlığı erken seçimine gidilmesi önerisine de karşı çıkan Hizbullah’ın mevcut Cumhurbaşkanı Emil Lahud’u desteklediğini ve yeni cumhurbaşkanının yeni seçim yasasıyla yapılacak parlamento seçimleri sonrasında oluşacak yeni meclis tarafından seçilmesi gerektiğini söylediğini belirtti.

 

Arap Birliği Genel Sekreteri 3 Aralık’ta Lübnan’a gitmiş Cumhurbaşkanı Emil Lahud, Başbakan Fuad Sinyore, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Hizbullah yetkilileriyle görüşmüştü.