İsrail gemileriyle ilgili karar Kassam Tugayları’nda

08 Mart 2024

Yemen Ensarullah Hareketi’nin, Kızıldeniz’de durdurulan İsrail gemileri konusundaki kararı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bıraktığı açıklandı.

YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-kassam Tugaylarından bir komutan, Ensarullah Hareketi tarafından kendilerine iletilen bir mesajın ayrıntılarını açıkladı.

İsmi açıklanmayan Hamas komutanı Ensarullah Hareketi’nin Perşembe günü İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bir mesaj gönderdiğini belirterek şöyle dedi:

“Ensarullah Hareketi, bu mesajında durdurdukları geminin mürettebatının serbest bırakılması konusunda arabulucuların devreye girdiğini belirti ve bu konuda bizden görüş istedi. Ensarullah hareketi bize: ‘Durdurulan gemi ve onun mürettebatı konusundaki karar tamamen İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın elindedir. Gazze savaşı devam ettikçe Kızıldeniz’deki operasyonlarımız da devam edecek’ dedi.” 

Yemen Ensarullah Hareketi, geçtiğimiz Pazar günü Kızıldeniz’de bir İsrail gemisinin Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu tarafından durdurulduğunu açıklamıştı.

Açıklamayı yapan İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı, Direniş Ekseni’nin tüm cephelerinin Gazze’ye yönelik saldırılar duruncaya kadar operasyonlarına devam etmekte kararlı olduğunu belirtti ve “Amerika, doğrudan veya aracılar vasıtasıyla Direniş Ekseni cephelerindeki savaşı ayrı ayrı durdurmak için çok çaba gösterdi; ancak bunu başaramadı” dedi.

Ensarullah Hareketi Enformasyon Merkezi Başkanı Nasreddin Amir de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Durdurulan İsrail gemisinin mürettebatının durumuyla ilgili olarak el-Kassam Tugayları ile tam bir koordinasyon içerisindeyiz” dedi.