CNN: Biden yönetimi Refah saldırısının yakın vadede başlamasını beklemiyor

11 Mart 2024

CNN'e konuşan Amerikalı yetkililer, Biden yönetiminin işgal rejiminin Refah kentine yakın zamanda saldırmasını beklemediğini aktardı.

YDH - CNN'e konuşan iki ABD'li yetkili, Başkan Joe Biden yönetiminin İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım harekatının yakın gelecekte Refah'a kadar genişletmesini beklemediğini bildirdi.

İsmi açıklanmayan yetkililerin yorumları Ramazan ayının başlangıcında geldi.

Yetkililer, Biden yönetiminin bu hafta sonu itibariyle İsrail hükümetinden, saldırı başlatmadan önce Refah'taki sivillerin güvenliğini sağlamayı amaçlayan herhangi bir insani yardım ya da tahliye planı görmediğini belirtti.

Başbakan Binyamin Netanyahu, dün Politico'ya verdiği mülakatta, Gazze'nin güneyindeki kentin işgal edilmesine karşı uluslararası uyarılara meydan okuma sözü vermişti.

Ayrıca bazı esirlerin ve Filistin direnişi liderlerinin Refah'ta olduğuna inandığını kaydeden Netanyahu, kenti 'Hamas'ın son halesi' olarak nitelendirmişti.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, şubat ayı sonunda Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Biden yönetimi kente sığınan mültecilerin güvenliğini sağlayacak bir plan görene kadar ABD'nin Refah'a yönelik bir saldırıyı desteklemeyeceğini ifade etmişti.