İsrailli komutandan Han Yunus'ta hezimet itirafı

14 Mart 2024

İsrail güçlerinin halı bombardımanları ve kara saldırılarına rağmen, Han Yunus'un Hamad Mahallesi’ndeki Hamas savaşçılarının direnç ve etkinlik göstermeye devam ettiği bildirildi.

YDH- İsrail gazetesi Haaretz’in, İsrail ordusuna bağlı bir Özel Kuvvetler Tugayı’nın Komutanı Albay Ömer Cohen'e dayandırdığı habere göre, Han Yunus'un Hamad Mahallesi’nde savaşan İsrail askerleri Şerid’in başka hiçbir yerinde görmedikleri çapta çatışmalara tanık oldu.

İsrailli komutan, Hamas ve Filistin Direnişi’nin yenilmekten çok uzak olduğunu itiraf etti.

Cohen'in aktardığına göre mahalle, İsrail güçlerine karşı kullanılan yüksek seviyeli patlayıcı cihazlar da dahil olmak üzere daha gelişmiş savaş ekipmanları kullanan Filistinli savaşçılarla dolu.

Cohen, Hamas'ın bu mahalledeki komuta ve kontrol sisteminin işlemeye devam ettiğini belirterek, "Hamas'ın buradaki güçleri yönetme kabiliyetine hâlâ sahip olduğu ortada ve bu durum, son günlerdeki çatışmalarda açıkça görülüyor" dedi.

İsrailli komutan, yoğun çatışmaların ve mahallenin her köşesinden çıkmaya devam eden savaşçı sayısının, bölgenin Hamas için önemli varlıklara ya da değerli bir altyapıya sahip olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Gazete ayrıca, başka bir subayın şu sözlerini de aktardı: "Hamad’a girdiğinizde buranın teröristlerin eşek arısı yuvası olduğunu gerçekten anlıyorsunuz."

Cohen’in, Gazze'de savaşan diğer güçlerin aksine, aylardır süren şiddetli çatışmalara rağmen askerlerine hiç izin vermediği için İsrailli askerlerin aileleri tarafından şiddetli eleştirilere maruz kaldığı bildirildi.

El-Meyadin’in de dünkü bir haberinde, çok sayıda İsrail kuvvetinin Han Yunus'un kuzeybatısındaki Hamad’dan geri çekilmek zorunda kaldığını bildirmişti.