Hudeyde yakınlarında bir gemi daha vuruldu

16 Mart 2024

İngiliz Donanması, Yemen'in Hudeyde kenti yakınlarında bir gemiye saldırı düzenlendiğini bildirdi.

YDH- Rusya’nın Ria Novosti haber ajansının bildirdiğine göre İngiliz Donanması'nın Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları Ofisi (UKMTO),  sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada Yemen'in Hudeyde limanının yaklaşık 120 kilometre batısında bir gemiye saldırı yapıldığına dair bilgi aldığını söyledi.

Haberde Yemen'in Hudeyde limanı açıklarında saldırıya uğrayan geminin sıvılaştırılmış petrol gazı taşımak için kullanılan bir tanker olduğunun ortaya çıktığı bildirildi.

Reuters'in deniz güvenliği sorunlarıyla ilgilenen İngiliz şirketi Ambrey'e dayandırdığı haberine göre, geminin yanında iki patlama meydana geldi.

Daha önce şirket, Yemen'in Hodeidah limanının yaklaşık 148 kilometre kuzeybatısında bir gemiye saldırı düzenlendiğini ancak mürettebatın yaralanmadığını bildirmişti. 

Yemen'in Kızıldeniz kıyılarının çoğu, Ensarullah Hareketi liderliğinde kurulan Sanaa merkezli Yemen Ulusal Kurtuluş hükümetinin kontrolü altında bulunuyor.

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, daha önce İsrail'e bağlı tüm gemilere saldıracakları konusunda uyarıda bulunarak diğer ülkelere mürettebatlarını geri çağırmaları ve onlara yaklaşmamaları çağrısında bulunmuştu. 

Yemen hükümetinin uyarıları üzerine birçok nakliye şirketi Kızıldeniz üzerinden taşımacılığı askıya almıştı.

Yemenli yetkililer, Kızıldeniz'deki eylemlerinin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım etmeyi amaçladığını ve bölgede seyrüsefer özgürlüğüne müdahale etmediğini vurguluyor.