Ensarullah: İsrail'i hedef almaya devam edeceğiz

23 Mart 2024

Ensarullah, ABD ve İngiltere’nin saldırılarına rağmen İsrail'i hedef almaya devam etme sözü verdi.

YDH- Yemen'deki Ensarullah direniş hareketi, ABD ve İngiltere'nin Yemen’e yönelik saldırılarını kınadı ve bu saldırıların İsrail'i Gazze'deki soykırım savaşını sürdürme konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.

Ensarullah Sözcüsü Muhammed Abdülselam X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin İsrail'e, Gazze halkına yönelik saldırılarına son vermesi ve Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırması için baskı yapmak üzere deniz operasyonlarına devam edeceğini yineledi.

Abdülselam bu açıklamayı, ABD ve İngiltere’nin Yemen'e yönelik yeni bir saldırı dalgası gerçekleştirmesinden hemen sonra yaptı.

Abdülselam "ABD'nin Yemen'in başkenti Sanaa’ya yönelik son saldırıları, ABD ve İngiltere'nin İsrail'i desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği saldırıların bir devamı niteliğindedir. Bu saldırılar işgalci Siyonist rejimi Gazze'de Filistinlilere karşı işlediği acımasız suçları sürdürme konusunda cesaretlendirmektedir" dedi.

Sözcü şöyle devam etti: "Bu agresif saldırılar Yemen ulusunu ve ordusunu İsrail'e bağlı ticari gemilere ve İsrail işgali altındaki topraklardaki limanlara giden gemilere saldırı düzenlemekten asla alıkoymayacaktır."

Yemen'in resmi Saba haber ajansı, ABD-İngiliz koalisyonunun batı sahil vilayeti Hudeyde'nin el-Münire bölgesindeki hedeflere beş hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Hasarın boyutu ve olası can kayıpları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD ve İngiltere askeri güçleri ayrıca el-Vahde bölgesindeki Attan bölgesine dört, es-Sebin bölgesindeki el-Nahdeyn bölgesine iki ve başkentin Sanhan bölgesindeki Carban bölgesine üç saldırı düzenledi.

Yemen, İsrail gemilerine, İsrail limanlarına giden gemilere ve Yemen'in saldırılarına karşı koymak üzere Kızıldeniz'e gönderilen İngiliz ve Amerikan savaş gemilerine karşı füze ve insansız hava aracı operasyonları düzenliyor.

Kızıldeniz operasyonları, bölgedeki Filistin direniş hareketlerinin işgal altındaki topraklara yönelik sürpriz Aksa Fırtınası Operasyonu'nu gerçekleştirmesinin ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı saldırılarına karşılık başladı.

Deniz saldırıları, dünyanın en büyük gemicilik ve petrol şirketlerinden bazılarını, dünyanın en önemli deniz ticaret yollarından birinden geçişi askıya almaya zorladı.