Yukarı Celile Konseyi Başkanı: Hizbullah en büyük düşman Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
24 Mart 2024 · 13:01

Yukarı Celile Konseyi Başkanı: Hizbullah en büyük düşman

Yukarı Celile Konseyi başkanı, İsrail Ordusu Radyo 103'e verdiği demeçte, İsrail'in kuzeydeki yasaları değiştirmesi ve farklı ve yeni bir güvenlik gerçekliği yaratması gerektiğini söyledi.

YDH- Yukarı Celile Konseyi Başkanı Giora Zeltz, Radio 103'e verdiği demeçte, İsrail hükümetinin Kuzey'i bir tali olay olarak görmeyi bırakması, Kuzey'in yasalarını değiştirmesi ve farklı ve yeni bir güvenlik gerçekliği yaratması gerektiğini söyledi.

Hizbullah'ın Kuzey'deki “en büyük ve en tehlikeli düşman” olduğunu ve binlerce kişinin burada temel hizmetlerden yoksun yaşadığını belirterek, "İsrail'i önümüzdeki mayıs ayı sonuna kadar Kuzey'de farklı bir güvenlik ve ekonomik gerçeklik yaratmaya çağırıyorum" dedi.

Zeltz, "Kuzeyde yaşayanlar önümüzdeki haziran ve temmuz aylarında evlerine dönmezlerse durum yıllar boyu zor olacak" dedi.

Kuzeydeki binlerce insanın, oradaki koşullar nedeniyle başka yerlerdeki yaşamlarına uyum sağlamaya başladığı bildirildi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 28.10.2026 13:49 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/18948/yukari-celile-konseyi-baskani-hizbullah-en-buyuk-dusman