FHKC: İşgal rejimiyle normalleşen Arap ülkelerindeki protestolar umut ışığı

30 Mart 2024

FHKC, Toprak Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada, Siyonist rejimle normalleşen Arap ülkelerinde devam eden protestoların umut ışığı olduğuna işaret etti.

YDH - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), 30 Mart Toprak Günü dolayısıyla bir yazılı açıklama yayımladı.

Hamas'ın seferberlik çağrısı yinelenen ve Filistin halkının İsrail işgaline karşı direnme hakkının altı çizilen açıklamada, Toprak Günü'nün Filistin halkı için birleştirici bir gün olarak önemi vurgulandı.

FHKC, Toprak Günü'nü yaratan olaylara öncülük eden Nekbe'den bu yana işgal altındaki topraklarda olan Filistin halkını Siyonist rejimin ırkçı politikalarıyla yüzleşmeye çağırdı.

Açıklamada, "Zorla alınanlar ancak güç kullanılarak geri alınabilir, halkımız için gerçek bir felakete yol açan [siyasi uzlaşmalarla] değil," ifadelerine yer verildi.

FHKC, ayrıca ABD'nin Filistin halkına dönük soykırım harekatını desteklemedeki rolünü ve ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Filistinliler arası meselelere karışmak için harekete geçmesini de eleştirdi.

Açıklamada, kendi yönetim sistemlerinin geleceğine karar verme hakkına sadece Filistin halkının sahip olduğuna vurgu yapıldı.

Bunun yanı sıra açıklamada, özellikle Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştiren bazı Arap ülkelerindeki kitlesel protestolara işaret edilerek, bu gelişmelerin FHKC ve Arap ulusu açısından bir umut ışığı olduğuna dikkat çekildi.