Irak Direnişi, işgal altındaki el-Celil'i vurdu

31 Mart 2024

Irak İslami Direnişi Askeri Medyası, işgal altındaki Filistin topraklarında yer alan el-Celil'deki önemli bir hedefi vurduklarını duyurdu.

YDH- Irak İslami Direnişi, savaşçılarının bugün erken saatlerde işgal altındaki Filistin topraklarındaki el-Celil'de yer alan "Eilabun"daki önemli bir hedefi insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.

Irak Direnişi yaptığı açıklamada, saldırının işgale karşı direniş, Gazze halkına destek ve İsrail'in çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Irak İslami Direnişi açıklamasının devamında da "düşmanın kalelerini vurmaya" devam edeceklerini vurguladı.

Irak'taki İslami Direniş'in Askeri Medyası daha sonra savaşçılarının işgal altındaki el-Celil'e doğru insansız hava araçları fırlattığını gösteren görüntüler yayınladı.

Irak Direnişi’nin bu hafta işgal altındaki topraklarda İsrail hedeflerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı dikkatleri çekti.

Cumartesi günü erken saatlerde, işgal altındaki Suriye Golan'ında insansız hava araçları kullanarak bir İsrail askeri karakolunu vurduğunu duyurmuştu.

Irak Direnişi bundan 4 gün önce de işgal altındaki Filistin topraklarındaki Ovda hava üssünü insansız hava araçları kullanarak hedef aldığını bildirmişti.

Aynı gün gerçekleştirilen kinci operasyonda ise Direniş’in insansız hava araçları yine işgal altındaki topraklarda bulunan İsrail'in Speer askeri tesisini vurmuştu.

Irak'taki İslami Direniş son aylarda Gazze halkıyla dayanışma amacıyla Ben Gurion Havaalanı'na, Tel Aviv'deki bir elektrik santraline ve İsrail'in önemli limanlarına yönelik çok sayıda saldırı da dahil olmak üzere birçok önemli operasyon gerçekleştirdi.

Ayrıca, Washington'un Gazze'deki İsrail soykırımına verdiği desteğe tepki olarak, Irak ve komşu Suriye'deki ABD askeri üslerine de saldırılar düzenleyen Irak İslami Direnişi, İsrail rejiminin işgal altındaki topraklardaki Savunma Bakanlığı’nın merkezini bir insansız hava aracıyla hedef almıştı.