Direniş Ekseni Cephesi (30 Mart)

31 Mart 2024

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 30 Mart Cumartesi günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:

YDH- Kassam Tugayları'nın 30 Mart'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde Merkava tankını Şuath patlayıcıyla hedef alıp imha etti, çok sayıda rejim askerini öldürüp yaraladı.

Kudüs Tugayları'nın 30 Mart'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyinden "Sderot"ı ve Gazze sınırındaki diğer yerleşim yerlerini roket yağmuruna tuttu.

Gazze şehrinin batısındaki Şifa Tıp Kompleksi civarındaki İsrail ordusunun komuta ve kontrol karargahı ağır havan topları kullanılarak hedef alındı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 30 Mart'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin merkezindeki el-Muğraka bölgesinde İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla uygun silahlar kullanılarak şiddetli çatışmalara girdi.

Han Yunus şehrinin merkezindeki el-Balad bölgesinde bir İsrail piyade kuvveti pusuya düşürüldü.

Kalkilya kentinde İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve patlayıcılar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kabatiya kasabasına baskın düzenleyen İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve patlayıcılar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 30 Mart'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki Cuhr el-Dik'in kuzeydoğusunda İsrail birliklerinin ve araçlarının bulunduğu bir toplanma merkezini birkaç havan topuyla bombaladı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus Şehrindeki Nasser Hastanesi çevresinde İsrail birlikleriyle RPG mermileri ve diğer uygun silahlar kullanılarak yoğun çatışmalara girişildi.

Güdümlü bir patlayıcıyı patlattı ve el-Balad'ın merkezindeki Han Yunus ekseninde İsrail kuvvetleri tandem roketiyle hedef alındı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 30 Mart'taki operasyonları:

Cenin şehrinin güneyindeki işgal altındaki topraklarda bulunan Homesh yerleşim yerini yoğun bombardımana tuttu.

Hizbullah'ın 30 Mart'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 08.00 sıralarında Burkan füzesi Ramim Kışlası’nı hedef aldı.

Yerel saatle 15.00 sıralarında Lübnan'ın Şebaa kentindeki Radar sahası füzelerle hedef alındı.

Yerel saatle 16.30 sıralarında Lübnan'ın Kefr Şuba kentindeki Ruveysat el-Alem sahası Burkan füzesi tarafından hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 01:20 civarında, el-Malikiye sahasının içindeki ve yakınındaki İsrail askerleri ve askeri araçları, füze yağmuruna tutularak hedef alındı ​​ve bu da can kayıplarına yol açtı.

Yerel saatle 12:15 civarında, Kabul Kolonisi'nde İsrail askerlerinin konuşlandığı bir bina uygun silahlarla hedef alındı ​​ve bu durum çok sayıda can kaybına yol açtı.

Yerel saatle 12:20 civarında Khirbet Maar üssü bir dizi füzeyle hedef alındı.

Yerel saatle 12:45 civarında, Raheb bölgesinin içindeki ve çevresindeki İsrail askerleri roketler ve top mermileriyle hedef alındı ​​ve bu da çok sayıda can kaybına neden oldu.

Yerel saatle 15.30 sıralarında İsrail ordusunun Batı Tugayı'nın Yaara'daki karargahına insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi.

Irak'taki İslami Direniş'in 30 Mart'taki operasyonları:

İşgal altındaki Golan'daki İsrail askeri üssünü insansız hava araçlarıyla hedef aldı.