McDonald's İsrail'deki tüm bayilerini geri alacak

05 Nisan 2024

McDonald's yaptığı açıklamada, Alonyal Limited'in CEO'su ve sahibi Omri Padan'ın İsrail'deki bayiliklerini şirkete geri satacağını duyurdu.

YDH- Amerikan gazetesi The Hill'in yaptığı bir habere göre, McDonald's bir açıklama yaparak, Alonyal Limited'in CEO'su ve sahibi Omri Padan'ın İsrail'deki bayiliklerini şirkete geri satacağını duyurdu.

Alonyal, McDonald's'ın İsrail'deki faaliyetlerine 30 yıldan uzun bir süre önce başladı ve şu anda "işi 225 restorana ve 5.000'den fazla çalışana kadar büyüttü". McDonald's'tan yapılan açıklamada, çalışanların ve restoran operasyonlarının eşdeğer koşullarda korunacağı belirtildi.

Omri Padan şunları söyledi: "Alonyal Limited 30 yılı aşkın bir süredir Golden Arches'ı İsrail'e getirmekten ve toplumlarımıza hizmet etmekten gurur duymaktadır. Markayı İsrail'in önde gelen ve en başarılı restoran zinciri haline getirdik ve bunu mümkün kılan yönetimimize, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve müşterilerimize minnettarız. Geleceğin getirecekleri bizi cesaretlendiriyor."

McDonald's Uluslararası Gelişim Lisanslı Pazarlar Başkanı Jo Sempels yaptığı açıklamada, Alonyal'ın son 30 yıldır İsrail'deki işine ve markasına “minnettar” olduklarını söyledi.

Sempels, "McDonald's İsrail pazarına ve bu pazarda ileriye dönük olumlu bir çalışan ve müşteri deneyimi sağlamaya olan bağlılığını sürdürmektedir" dedi.

McDonald's satın alma için bir tarih vermedi ancak kapanış tarihinin belirli koşullara tabi olduğunu ve önümüzdeki aylarda tamamlanacağını söyledi.

McDonald's şubat ayında bir açıklama yaparak, Orta Doğu'da devam eden gerginliklerin işlerini olumsuz etkilediğini bildirmişti.

Şirket, dördüncü çeyrek ve 2023 yılının tamamına ilişkin raporunda, Orta Doğu'daki lokasyonlarının çoğunu içeren lisanslı pazarlar işinin son çeyrekte sadece yüzde 0,7 oranında arttığını belirtti.

Şirket, düşük sayının İsrail ile Hamas arasındaki "savaşın etkisinin" bir yansıması olduğunu söyledi. Fast-food zinciri, McDonald's İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim'deki sürpriz saldırısının ardından İsrail güçlerine ve vatandaşlarına binlerce ücretsiz yemek dağıtmasının ardından inceleme altına alındı.

Bu hamle, İsrail'in karşı saldırısını ve 32,000'den fazla insanın ölümüne neden olan Gazze bombardımanını protesto etmek amacıyla şirketin boykot edilmesine yol açtı.