İspanyol STK Open Arms, Gazze'ye yardım faaliyetlerini durdurdu

05 Nisan 2024

İspanyol STK Open Arms, Siyonist rejimin hava saldırısında yedi yardım görevlisinin öldürülmesinin ardından görevini geçici olarak durdurdu.

YDH - Çarşamba günü gemisi Kıbrıs'ın Larnaka limanına dönen Open Arms, World Central Kitchen çalışanlarının katledilmesini 'anlaşılmaz bir şiddet eylemi' olarak nitelendirdi.

Görevliler, pazartesi günü konvoyları hedef alındığında Kıbrıs'tan gönderilen ikinci bir sevkiyattan gıda ve malzeme taşıyorlardı.

İspanyol STK Open Arms, World Central Kitchen ile ortaklaşa olarak, Kıbrıs'tan belirlenmiş bir deniz koridoru üzerinden Gazze'ye ulaşan ilk teknenin kiralanmasına öncülük etmişti.

Open Arms'tan yapılan açıklamada, "Open Arms teknesinin dün Kıbrıs'ın Larnaka kentine varmasıyla birlikte, konvoyun uğradığı yıkıcı saldırının ardından World Central Kitchen ile Gazze Şeridi'ne insani yardım koridorundaki görev askıya alındı," denildi.

Mart ayındaki ilk sevkiyatta 200 ton gıda ve malzeme teslim edildiğini bildiren STK, yaşanan ölümlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
Open Arms Direktörü Oscar Camps, açıklamasında "Bu kabul edilemez saldırı için cevap ve hesap verebilirlik talep ediyoruz," ifadesini kullandı.