Direniş Ekseni Cephesi (5 Nisan)

06 Nisan 2024

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 5 Nisan Cuma günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:

YDH- Aksa Şehitleri Tugayları'nın 5 Nisan'daki operasyonları:

İsrail güçlerinin Cenin'deki Fahma ve Kfar Ra'i kasabalarına yönelik saldırısına karşılık verildi. Bunu mermiler ve patlayıcıların kullanıldığı şiddetli çatışmalar izledi ve İsrail güçlerinde kayıplar yaşandı.

Nablus kentindeki yeni Askar kampında İsrail güçleri ile makineli tüfekler ve patlayıcılar kullanarak şiddetli çatışmalara girişildi ve İsrail güçlerine can kayıpları verdirildi.

Nur Şems Kampı çevresinde farklı cephelerde çeşitli mühimmat ve patlayıcılar kullanarak İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girişildi ve İsrail güçlerine can kayıpları verdirildi.

Kudüs Tugayları'nın 5 Nisan'daki operasyonları:

İsrail askerlerinin Han Yunus şehrinin merkezinde bombalanması can kaybına neden oldu.

Kassam Tugaylarından bir grup savaşçıya, bir grup İsrail askeriyle yaşanan şiddetli çatışmalarda destek vererek, İsrail kuvvetlerine ağır kayıplar verdirdi.

Nur Şems kampına baskın düzenleyen İsrail güçlerine karşı ağır silahlar ve patlayıcılar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 5 Nisan operasyonları:

Gazze şehrinin güneyindeki el-Muhraka bölgesinde ilerleme ekseninde şiddetli çatışmalara girişti ve İsrail askeri araçlarına RPG kullandı.

Deyr el-Balah kampının doğusunda İsrail güçleriyle yoğun çatışmalar yaşandı ve bölgeye giren İsrail askeri araçlarından birine yüksek güçlü patlayıcı kullanıldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 5 Nisan'daki operasyonları:

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları topçu birliği, Han Yunus şehrinin doğusundaki el-Matahen bölgesine sızan İsrail güçlerini standart 60 mm kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 5 Nisan'daki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 00.50 sıralarında İsrail askeri aracının Metulla sahasının kapısına güdümlü füzeyle hedef alınması sonucu can kayıpları yaşandı.

Yerel saatle 16.05 sıralarında el-Menara sahası yakınındaki İsrail askerleri top mermileriyle hedef alındı ​​ve bu da can kayıplarına neden oldu.

Yerel saatle 17.35 sıralarında Lübnan'ın Kefr Shuba bölgesindeki el-Semaka sahası füzelerle hedef alındı ​​ve hasar oluştu.

Batı sektörü:

Yerel saatle 00.50 sıralarında el-Malikiye sahasındaki İsrail askerleri ve askeri araçlarına top mermileri atıldı, bu da can kayıplarına yol açtı.

Yerel saatle 12.00 sıralarında İsrail ordusunun Zarit kışlasındaki gözetleme ekipmanları uygun silahlarla hedef alınarak hasara yol açtı.

Yerel saatle 14:15 civarında, Admit kolonisindeki bir binada konuşlanan İsrail askerleri uygun silahlarla hedef alındı ​​ve bu da kayıplara yol açtı.

Yerel saatle 15:05 civarında Hadab Yaron sahası top mermileriyle hedef alındı ​​ve hasar oluştu.