İsmail Heniye’ye terörist saldırı

01 Ocak 1970

SAAF-Bölge ülkelerine yaptığı ziyareti tamamlayıp ülkesine dönen Filistin Başbakanı İsmail Heniye

SAAF-Bölge ülkelerine yaptığı ziyareti tamamlayıp ülkesine dönen Filistin Başbakanı İsmail Heniye’ye Gazze’ye girişi sırasında Rafah sınır kapısında kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

 

Hamas kaynakları, bir korumanın hayatını kaybetmesine, Başbakan Heniye’nin oğluyla bir danışmanının da yaralanmasına sebep olan saldırıdan Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abas’a bağlı muhafızları sorumlu tuttu.

 

Hamas’a yakınlığıyla bilinen Filistin Enformasyon Merkezi, Başbakan İsmail Heniye’nin konvoyuna yapılan saldırının Filistin Özerk Yönetimi muhafızlarına bağlı kişiler tarafından yapıldığını belirterek saldırganları “İşgalci rejimin kuklası” olarak niteledi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine açıklamada bulunan Filistin hükümetine mensup bir kaynak “bu terörist saldırı, Rafah sınır kapısında duran Filistin Özerk Yönetimi Muhafızları tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen vahşi saldırıda Filistin Başbakanının korumalarından biri şehit olurken, Sayın Heniye’nin oğlu ve danışmanlarından Ahmed Yusuf yaralandı, Sağlık Bakanı da yaralılar arasında bulunuyor” açıklamasında bulundu.

 

Filistin başbakanlığından yapılan açıklamada da yapılan saldırı karşısında sessiz kalınmayacağı vurgulanarak “terör ve kaos kültürünü yaymak isteyenler ve bunu himaye edenler, bundan vazgeçmelidir; zira bu ortamın daha da karışmasına sebep olmaktadır” denildi.