Heniye: Ben öldürülsem de Hamas ilkelerinden vazgeçmeyecek

01 Ocak 1970

SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, şehit olmaya hazır olduğunu belirterek kendisinin

SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, şehit olmaya hazır olduğunu belirterek kendisinin öldürülmesi durumunda da Hamas’ın ilkelerinden taviz vermeyeceğini söyledi.

 

Hamas’ın 19. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Gazze’de toplanan binlerce Hamas taraftarına yaptığı konuşmada bölge ülkelerine yaptığı ziyarete değinerek “Bu ziyaret bana gösterdi ki Hamas’ın birçok hamisi ve geniş çaplı destekçileri bulunmaktadır” dedi.

 

Suriye’ye yaptığı gezi sırasında Suriyeli bir kadının elbisesini tutarak “Hamas’ı seviyorum” dediğini nakleden İsmail Heniye, meydanda toplanan kalabalığa “İslam’ın mirası sizin omuzlarınızdadır” diye konuştu.

 

Hamas’ın kuruluşuna ve intifadaya değinen Başbakan İsmail Heniye, “hams’ın faaliyetlerine başlamasından sonra birinci ve ikinci intifadanın gerçekleştiğini ve İsrail’in işgal ettiği topraklardan geri çekildiğini söyledi.

 

Filistin halkına yönelik aylar süren kuşatmaya da değinen Başbakan Heniye, bu süre içerisinde üç önemli durumla karşılaşıldığını belirterek “bunlardan birincisi, diğer milletler gibi yaşama hakkından mahrum bırakılan büyük Filistin milletinin sabrı ve direnişidir” dedi. Sabırlı ve direnişçi Filistin halkının kalbinde yer aldıklarını ifade eden Başbakan Heniye, “ikincisi Hamas’ın seçim zaferinden sonra yaşandı, bu da İsrail’in Lübnan Direnişi tarafından yenilgiye uğratılmasıdır” dedikten sonra üçüncü bir önemli gelişme olarak ABD’nin Irak’ta yenilgiye uğradığını söyledi.

 

Rafah sınır kapısında kendisine yönelik suikast girişimine de değinen Başbakan Heniye, “Hamas bu saldırının sorumlularını tespit etti. Filistin hükümeti bu eylem karşısında sessiz kalmayacaktır” diye konuştu.

 

Saldırı sırasında Filistinli gençlerin etrafında halka olarak bir insan siperi oluşturduğunu söyleyen Heniye, Abdurrahman adlı gencin kendisine sarılarak saldırıdan korumak isterken açılan ateşe hedef olduğunu belirterek “Abdurrahman Filistin onurunun ve hakimiyetinin şehidi oldu” dedi.