Sadr: ABD ve İngiliz büyükelçilikleri kapatılsın

01 Ocak 1970

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, bugün bir bildiri yayınlayarak

SAAF-Irak’ın etkili dini ve siyasi liderlerinden Mukteda Sadr, bugün bir bildiri yayınlayarak Bağdat’taki ABD ve İngiliz büyükelçiliklerinin kapatılmasını istedi.

 

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Sadr hareketi haber ajanslarına faksla gönderdiği bildirisinde “meclisten işgalcilerin çekilmesi için bir takvim belirlemesini istiyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Irak güvenlik güçlerinden özellikle Bağdat’ta 28 kişinin kaçırılması olayı ile ilgili olarak bilgi vermesini isteyen bildiride Irak hükümetinin ülkenin hayatıyla ilgili kararlar alırken meclisin kesin çoğunluğunun görüşüne başvurması gerektiği ifade edildi.

 

Mukteda Sadr yayınladığı bildiride ayrıca hükümetten ülkenin yaşadığı güvenlik sorunlarına acilen çözüm bulmasını isteyerek “Irak’ın tüm noktalarında güvenlik en kısa sürede sağlanmalıdır ve ülkenin her noktasındaki halk, güçlü bir ordunun koruması altında huzurlu bir hayat yaşayabilmelidir” ifadesine yer verdi.

 

Mukteda Sadr, hükümetten son saldırılarda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarına da destek olmasını istedi.