Meşal: ABD, bazı Filistinli grupları silahlandırıyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
20 Aralık 2006 · 14:09

Meşal: ABD, bazı Filistinli grupları silahlandırıyor

SAAF-"İslami Direniş Hareketi Hamas"'ın Siyasi büro Başkanı Halid Meşal, isim vermeyerek bazı grupların

SAAF-"İslami Direniş Hareketi Hamas"'ın Siyasi büro Başkanı Halid Meşal, isim vermeyerek bazı grupların diğer Filistinli gruplara karşı kullanmak üzere ABD'den silah ve askeri eğitim aldığına dair ellerinde deliller bulunduğunu söyledi.

 

Doha'da 6. Milli İslami konferansın açılışında konuşan Halid Meşal, Hamas'ın elinde kanıtlar bulunduğunu ve gerektiği takdirde bu kanıtları gösterebileceklerini söyledi ve Hamas tecrübesini başarısız kılmak için bazı grupların ABD'den destek aldığını ifade etti.

 

Hamas'ın "işgal gölgesinde bağımsız bir yönetim olamayacağını çok iyi bildiğini" söyleyen Meşal, Hamas'ın bir realiteyle karşı karşıya kaldığını ve Filistin halkının çektiği sıkıntıları hafifletmek için bir ıslah hareketine giriştiklerini kaydetti.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 18.08.2026 18:31 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/1964/mesal-abd-bazi-filistinli-gruplari-silahlandiriyor