Eilat’ı vuran Irak Direnişi Gazze'ye olan desteğini sürdürüyor

28 Mayıs 2024

Irak İslami Direnişi, “İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik katliamlarına yanıt olarak” ve “Filistin'le dayanışma amacıyla” işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan İsrail’e ait önemli bir bölgeye saldırı düzenledi.

YDH- Irak İslami Direnişi bir açıklama yaparak, savaşçılarının, işgal altındaki Filistin'in güneyinde yer alan Umm el-Raşraş’ta (Eilat) İsrail'e ait önemli bir bölgeyi hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Grup yaptığı açıklamada, pazartesi günü gerçekleştirilen operasyonda insansız hava araçlarının kullanıldığını belirtti.

Direniş, operasyonun İsrail'in Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik katliamlarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini vurgulayarak, savaşçılarının düşmanın kalelerini vurmaya devam edeceğini belirtti.

Iraklı Direnişi en son geçtiğimiz cumartesi günü bir açıklama yapmış ve cuma akşamı Eilat Limanı'ndaki hayati bir bölgeye yapılan saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Aynı gün İsrail işgali altındaki Hayfa Limanı'na da bir insansız hava aracı ile saldırı düzenlemişti.

Direniş'in Askeri Medyası tarafından yayımlanan bir açıklamada, operasyonun İsrail rejimine mal geçişini engellemeyi amaçlayan operasyonların ikinci aşaması çerçevesinde gerçekleştiği bildirilmişti.

Irak Direnişi'nin İsrail üslerine yönelik saldırıları, İsrail'in Refah'ı işgaliyle eş zamanlı olarak son birkaç hafta içinde sıklaştı.