Yemen, Eisenhower’ı 24 saat içinde ikinci kez vurdu

02 Haziran 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri, gerilimi tırmandırmanın dördüncü aşaması çerçevesinde geniş çaplı askeri operasyonlarına devam ediyor.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bir açıklama yaparak, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin bugün altı ayrı askeri operasyon düzenlediğini bildirdi.

Yahya Seri, operasyonların ilkinin ABD uçak gemisi Eisenhower'ı hedef aldığını belirtti.

İkinci operasyonun Kızıldeniz'de bir ABD destroyerine yapıldığını açıklayan Yahya Seri, söz konusu destroyerin bir dizi İHA tarafından tam isabetle vurulduğunu kaydetti.

Diğer dört operasyonun ise işgal altındaki Filistin limanlarına gemi geçiş yasağını ihlal eden şirketlere ait gemilere yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.

Bu gemilerden ilki olan MAINA adlı geminin Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde 2 defa hedef alındığı vurgulandı.

Beşinci operasyonda Hint Okyanusu'ndaki ALORAIQ adlı geminin hedef alındığını açıklayan Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, altıncı operasyonda da Kızıldeniz'de ABLIANI adlı geminin başarıyla hedef alındığını bildirdi.

En son dün bir açıklama yapan Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak ABD uçak gemisi ‘Eisenhower’ı hedef aldıklarını duyurmuştu.