Direniş Ekseni Cephesi (5 Haziran)

06 Haziran 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 5 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir:

Kassam Tugayları'nın 5 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki “Netzarim” ekseninde bulunan İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezini ağır kalibreli havan mermileriyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah şehrinin doğusunda İsrail ordusuna ait bir Merkava tankı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah şehrinin doğusunda İsrail ordusuna ait bir D9 buldozerini Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 5 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki “Netzarim” eksenindeki ikmal hattında İsrail askerlerinin bulunduğu bir mevziyi ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde ön hatlarda bulunan İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu uygun silahlarla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyj mülteci kampının doğusunda bir grup İsrail askerini ve askeri araçlarını bir dizi Ebabil patlayıcı mermisiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine ve Cenin mülteci kampına saldıran bir grup İsrail kuvvetini ağır bir mermi ve patlayıcı cihaz yaylım ateşiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki ilerleme ekseninde bir grup İsrail askerini ve askeri araçlarını havan mermileriyle hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 5 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc kampının doğusuna giren bir grup İsrail kuvvetini 107 tipi roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc kampının doğusunda ilerleyen İsrail güçleri ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

“Netzarim” ekseninde konuşlanmış İsrail güçlerini 107 kalibrelik roket yaylım ateşi ve 60 kalibrelik düzenli havan mermileriyle hedef aldı.

Mücahid Tugayları'nın 5 Haziran'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki “Netzarim” ekseninde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Bureyj kampının güneydoğusunda yer alan İsrail güçlerinin toplandığı bir alanı 107 tipi roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 5 Haziran'daki operasyonları:

Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin merkezinde bulunan el-Evda Rundebut yakınlarında bir İsrail askeri taşıyıcısını RPG ile hedef aldı.

“Netzarim” ekseninde konuşlanmış bir grup İsrail kuvvetini havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 5 Haziran'daki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda Gazze Şehri'nin güneybatısındaki “Netzarim” ekseninde konuşlanan İsrail rejim güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 5 Haziran'daki operasyonları:

Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda Merkez Valiliğin doğusundaki “Kissufim” askeri bölgesini 107 tipi roketlerle hedef aldı.

Fırtına Güçleri'nin 5 Haziran'daki operasyonları:

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ön saflarda yer alan İsrail askerleriyle makineli tüfekler ve tanksavar roketleri kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Hizbullah'ın 5 Haziran'daki operasyonları:

Doğu Sektörü:

“Ramut Naftali” kışlasındaki bir “Demir Kubbe” platformunu güdümlü bir füzeyle hedef aldı.

İşgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba Tepelerindeki el-Semaka bölgesini roketlerle hedef aldı.

İsrail askerlerinin El-Bağdadi bölgesinde konuşlandığı bir yeri bir drone ile hedef aldı.

İşgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Zebdin bölgesi yakınlarında İsrail askerlerinin konuşlandığı bir mevziyi roket atışıyla hedef aldı.

Batı Sektörü:

“Hanita” ormanında toplanan İsrail askerlerini roket yağmuruna tuttu.

“Birkat Rişa” bölgesi civarında bir grup İsrail askerini roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

“Malikiye” bölgesi civarında bir grup İsrail askerini uygun silahlarla hedef aldı.

“Beram” ormanındaki bir İsrail askeri konuşlanmasını roketlerle hedef aldı.

“El-Kuş” yerleşiminin güneyinde yeni kurulan bir İsrail askeri bölgesine saldırı dronları fırlattı.